Saturday, May 29, 2010

20cent voor SOS Kinderdorpen

Al een tijdje waren alle leerlingen van de school van de jongens 20cent-stukken aan het sparen. In iedere klas stond een plastic container om deze muntjes in te storten. En waarom ?? Om te schenken aan SOS Kinderdorpen.

Maar niet zomaar. Nee, er zou een poging gewaagd worden om het wereldrecord 20cent muntstukjes op een rij te breken. De opbrengst van de actie gaat, na de poging, naar SOS Kinderdorpen.

Alle klassen van de school hebben meegeholpen met het leggen van de muntjes op het schoolplein.


Er moest natuurlijk precies gemeten worden om te kijken hoe ver ze waren en hoe lang het al was.

Hieronder Jelle en een paar klasgenoten aan het leggen.

En het nieuwe record is gezet. Het staat nu op 105 meter en 20 centimeter !! Een heel mooi resultaat. Hoeveel geld dit precies waard is weet ik niet. Ik weet niet hoeveel 20 cent munten er in een meter gaan. Maar het is vast een heleboel en een mooi gebaar voor SOS Kinderdorpen.

Tuesday, May 25, 2010

Ook nog strand en zand

Naast varen en zwemmen is het natuurlijk ook heerlijk om met zand en water te spelen. Dus op weg naar een recereatieplas hier in de buurt. Graven, dobberen, waterpistool; kortom een lekker middagje zandstrand.


En dan weer terug naar huis fietsen.

Lekker weer !

In de meivakantie kwam het er niet van. Maar de Pinksterdagen maakten dat wel goed. Lekker weer !! En dus lekker buiten varen/zwemmen/spelen.

Zondagmiddag ging Bert met drie heren - een vriendje van Hidde ging ook mee - naar een rivier hier in het dorp. De jongens hadden van hun oom en tante een opblaasbare kano gekregen en die moest nu wel eens uitgeprobeerd worden.

Jelle heeft veel rondgevaren - uitkijken voor al het andere waterverkeer ! - en vond het erg leuk.

Hidde en zijn vriendje hebben zich meer langs de waterkant vermaakt.

Ook Bert ging nog meevaren met Jelle.

Gisteren heeft Jelle nog een tijd in de sloot voor het huis gevaren en is later ook nog naar het park geweest om daar een rondje te varen. Hidde is op een gegeven moment Jelle daar gaan zoeken om ook nog even mee te gaan.

Treinen

Afgelopen zondag, 1e Pinksterdag, was het dan zover. Jelle en Bert gingen een ochtendje treinen in Nederland.
Jelle had een mooie route uitgezocht waarbij er in zoveel mogelijk verschillende soorten treinen gereden kon worden.
Dus van Leiden naar Schiphol, van Schiphol naar Rotterdam, van Rotterdam naar Gouda, van Gouda naar Den Haag en dan van Den Haag weer terug naar Leiden.
De route Schiphol - Rotterdam werd gereden over het nieuwe HSL-traject. Nog niet een HSL-trein maar dat komt tezijnertijd wel weer een keer.

Zie hieronder enkele foto's van de genomen treinen en uitzichten onderweg.




Monday, May 10, 2010

Na de Giro

Op de heenweg naar de Giro waren we er al langs gefietst en op de terugweg zijn we er maar even gestopt. Een leuke waterspeeltuin/park vlakbij de spoorwegovergang (dus Jelle heeft ook nog een paar treinen kunnen bewonderen).
Al volop jong grut overal te zien;hier dus jonge gansjes.

Naast een kabelbaan (die het niet goed doet en nodig gesmeerd moet worden), waterpompen met waterbanen, kan je er ook vlot varen. En daar hadden de jongens wel zin in. Bij de lage bruggetjes moet je zelf even afstappen maar het vlot kan er gewoon onderdoor. De jongens hebben vrij lang, met z'n tweeen maar ook alleen, gevaren. Een volgende keer zorgen voor droge kleren, iets te eten en drinken en dan kunnen we het daar een tijdje uithouden. Binnenkort maar weer eens er heen.

Giro d'Italia

De beginetappe's van de Giro d'Italia 2010 vinden dit jaar plaats in Nederland. Afgelopen zaterdag de proloog (tijdrit) in Amsterdam, gisteren een rit van Amsterdam naar Utrecht en vandaag van Amsterdam naar Middelburg.
De rit van vandaag kwam ook door Leiden heen. Een leuke gelegenheid om een keer een etappe mee te maken. De planning was dat de wielrenners zo even na 12 uur Leiden in zouden komen en een minuut of 5 later er aan de andere kant weer uit zouden rijden.

Even na 11 uur vertrokken de jongens en ik per fiets naar Leiden om daar een mooi plekje op te zoeken. Even na half 12 stonden we daar. Droog, af en toe een zonnetje, af en toe ook een flinke wind maar het was redelijk lekker weer.

Het wachten duurde best wel lang.......


Na een heleboel motoren, auto's en weer motoren kwamen er dan eindelijk een hele rits advertentie-auto's langs. Dus we dachten dat het zover was. Toen duurde het weer heel lang voor de eerste renners langs kwamen.
Maar daar waren ze dan eindelijk !

Je hoort niets over de etappe als je zo langs de weg staat. Dus toen de eerste 3 renners voorbij waren verwachten we de rest ook al snel. Pas 7 minuten later kwam het hele peleton voorbij denderen.
Het gaat zo snel dat je niemand kan onderscheiden. Je ziet wel wat Raborenners en we hebben ook de roze trui (vandaag was dat Cadel Evans) nog gezien.

En dan is het voorbij. Bijna een uur wachten en dan binnen 10 seconden is het hele peleton voorbij. Daarna ging het heel snel. Peleton voorbij, laatste auto's voorbij en iedereen al weer op weg naar huis.

Thursday, May 6, 2010

Dodenherdenking en Bevrijdingsdag

Dinsdag zaten we ge-zessen voor de tv voor de Dodenherdenking. Heel belangrijk dat de kinderen dit ook meebeleven. Ik moet zeggen dat we flink schrokken toen de menigte in paniek raakte. Je hebt natuurlijk geen idee wat er gebeurt en wat er aan de hand is. Nu, een paar dagen later weet je wat er gebeurd is. Dat 1 man zo'n paniek kan veroorzaken en gewonden.

Woensdag Bevrijdingsdag. Om 12 uur opende de burgemeester de festiviteiten. Bij ons in het dorp waren de meeste festiviteiten om de hoek, dus heerlijk dichtbij.
Eerst gingen de jongens met hun fiets naar het park. Daar mochten kinderen hun fiets versieren met ballonnen, lint, crepe papier, veren etc. Toen alle kinderen klaar waren gingen ze in optocht door het park heen, achter een dweilorkest aan. Zag er erg gezellig en leuk uit.
Voor de 3 mooist versierde fietsen was er een prijs en alle kinderen die meegedaan hadden kregen een ijsje.



We hebben de fietsen naar huis gebracht, geluncht en zijn weer terug gegaan. De kinderen hebben nog aan diverse activiteiten meegedaan.

Hidde ging spijkerbroekhangen - haalde 38 seconden en nog wat.

In de tussentijd zat Jelle in een treintje over een klein baantje. Toen ongeveer 45 minuten in de rij gestaan om de klimtoren op te klimmen.

Zowel Jelle als Hidde haalden het helemaal tot aan de top ! Helemaal super.
Toen nog allerlei circusacts geoefend. Jongleren, op een eenwieler fietsen, koorddansen, een bord op een stok ronddraaien, etc. Erg leuk allemaal. Het was droog, gezellig druk en we hebben ons prima vermaakt.




Alle activiteiten waren gratis. Voor eten en drinken moest je wel betalen. Er stond nog een kleine braderie.
's Avonds nog naar het Bevrijdingsconcert op de Amstel gekeken (via de tv hoor).

Monday, May 3, 2010

Eerste weekend in Nederland

Het eerste (lange) weekend in Nederland met zijn allen. Vrijdag 30 april, Koninginnedag natuurlijk.

's Morgens alleen maar regen, regen, regen. We hebben met z'n allen naar Koningin Beatrix gekeken die in de regen liep in Wemeldinge en Middelburg.
Toen het 's middags droog werd naar het oude dorp gelopen waar de kindervrijmarkt werd gehouden. Gelukkig had nog niet iedereen zich laten verjagen door de regen. Hidde heeft nog een x-aantal Pokemon kaarten gescoord en Jelle nog een computerspelletje.
Via het park, waar allerlei optredens waren maar net niet toen wij er waren, en het buurtcentrum van onze buurt(waar het helemaal niet gezellig was) weer naar huis. Een rustige, maar wel gezellige Koninginnedag 2010.

Zaterdag zijn Bert en Jelle de opslag ingedoken. We hebben geen idee wat zich waar bevindt en zijn oa nog op zoek naar kleren. Ze hebben wel wat dingen gevonden maar nog niet wat we wel kunnen gebruiken. Bert heeft de braai (bbq) eruit gehaald maar daar was het helaas dus geen weer meer voor.

Zaterdagmiddag op familiebezoek. Een gezellige middag/avond gehad met en bij familie, lekker pizza en patat gegeten, kinderen lekker gespeeld en volwassenen bijgekletst.

Zondag doken Bert en de jongens weer de opslag in en dit keer vonden ze in ieder geval wat zaken waarvan we dachten dat we die kwijt waren. Toen alles vanuit de container in de opslag ging had ik de verhuizers gevraagd om diverse dozen apart te houden. Onder andere de computer en printer. En die hadden ze niet gevonden.... Dus ik vreesde al dat de computer en printer in ZA gestolen waren...... Maar gelukkig niet. Bert vond deze dozen die ergens tussen gestopt waren. Dat is al een hele opluchting.
Nog geen kleren, maar dat komt wel weer. We zullen nog wel een paar keer de opslag in moeten....
Nu hebben de kinderen twee weken vakantie. Een aantal logeerpartijen is al geregeld en nu hopen we dan de zon er ook weer bij komt.