Tuesday, June 29, 2010

Klaar voor de finale ?!

Hidde wel in ieder geval! Vuvuzela ook klaar en mocht gelukkig twee keer gebruikt worden. Op naar de 1/4, 1/2 en finale !?!?!?!?!?!

Sunday, June 27, 2010

Disco


Beide heren hebben hun eerste klassen disco feestje achter de rug. Hidde afgelopen vrijdagavond en Jelle op zaterdagavond. Mooi weer dus de feestjes konden plaatsvinden in de tuin. Ze vonden het beiden erg leuk en gezellig.
Hidde heeft dansles gehad, een mooie tatoeage op zijn arm en lekker veel te snoepen. Ook bij Jelle was er lekker veel te snoepen en daar was een live optreden van een nederlandstalige zanger. Een jongen uit Jelle zijn klas was DJ.


Donderdag waren de jongens laat want ze mochten Nederland-Kameroen zien, vrijdagavond en zaterdagavond ivm de disco's lagen ze ook niet vroeg op bed en met dat warme weer slapen ze ook slechter. Nog 3 dagen school en dan hebben ze zomervakantie. Kunnen ze uitrusten !!!

Goud voor een record !

Hidde heeft zijn record verbroken. Afgelopen zaterdag is hij welgeteld 15 minuten weggeweest en toen was hij terug met een gouden !!!
Een Gouden Gogo wel te verstaan !!!! Dus een recordtijd; sneller verkregen dan de zilveren.

De verzameling is bijna compleet. Nog twee 'gewone' gogo's, nog 1 sticker en het liefst ook nog de bronzen gogo. Deze laatste komt gewoon uit een pakje dus dan moet je geluk hebben dat er eentje in zit.
Maar zolang er nog gogo's uitgedeeld worden, zal mijn zoon wel af en toe gaan bedelen !

Thursday, June 24, 2010

Hij heeft hem !!!

Bedelen.. Hidde heeft gezien hoe mensen dat in Zuid-Afrika doen en hij kan gelijk zijn kennis hier in praktijk brengen. Aardig wat middagen 'werkt' hij als hangjongere bij de C1000. En hij is niet de enige. Heel wat - voornamelijk jongetjes - oefenen dit schone vak uit.
Want.... er valt wat te halen en wel voetbalgogo's !! Heel wat klanten die gogo's bij de kassa krijgen willen ze zelf niet houden en delen deze uit aan de bij de ingang hangende jongeren. Zo heeft Hidde, naast de diegene die hij krijgt van onze boodschappen, al bijna 300 gogo's verzameld.

En zelfs met de bijna 300 gogo's heeft hij nog niet al zijn teams compleet. Hij blijft dus nog even bedelen. Volgende week is er een ruilmiddag dus wellicht kan hij daar ook heen gaan.

Maar, behalve de gewone voetbalgogo's, zijn er ook speciale gogo's die maar enkele dagen te verkrijgen zijn. Zoals daar vorig weekend was de Zilveren Gogo. En die wilde hij heeeeel graag hebben. Dus zaterdagochtend om 08.15 uur richting de winkel en, niet te geloven, tegen 9 uur was hij weer terug met de zo vurig gewenste gogo !!!

Dit weekend is er kans op de Gouden Gogo. Dus afwachten of dat gaat lukken.

Thursday, June 17, 2010

Voetbal op school

De eerst wedstrijd van Oranje tijdens het WK2010 werd tijdens schooluren gespeeld. Alle kinderen mochten op school de wedstrijd zien. Hidde gewoon in zijn klas en Jelle samen met de groepen 7, 7/8 en 8 in de aula. Zie Jelle hier ergens aan de linkerkant.


Dresscode is natuurlijk oranje !!! Nederland wint deze wedstrijd met 2-0 van Denemarken.
Wel een iets langere schooldag : normaal duurt de schooldag tot 15.00 uur maar de wedstrijd was pas om 15.15 uur afgelopen. Iets langer dus maar dat hadden ze er wel voor over !

Sunday, June 13, 2010

Lekker warm

Juni 2010, (bijna) zomer en lekker buiten zitten kon vandaag, zondag 13 juni, best wel.
Maar toch ... een vuurtje in huis is altijd lekker.

Opa en kleinzoon genieten van de warmte.

Thursday, June 10, 2010

(Geen) beugel

Toen we in Nederland aankwamen moesten we natuurlijk op zoek naar een nieuwe tandarts en voor Jelle een orthodontist. Dat nam enige tijd in beslag maar uiteindelijk hadden we een afspraak eerst bij de tandarts en daarna bij de orthodontist.
Intussen zaten niet alle brackets van Jelle zijn beugel nog vast en ook was hij van een paar tanden de kleuren verloren.

Er stond een afspraak genoteerd en twee dagen daarvoor kwam de hele beugel aan de bovenkant los. Dus toen had Jelle een los stuk ijzerdraad in zijn mond. Gelukkig konden we dit er zelf uitkrijgen en konden we rustig wachten op de afspraak die komen zou.

De orthodontist keek even in Jelle zijn mond en zei dat er een compleet nieuwe beugel in moet. De bestaande Afrikaanse brackets zijn anders en hij gebruikt ook een andere methode. Maar, goed nieuws voor Jelle. De orthodontist wil dit pas in september doen. Dus de huidige beugel eruit, een zomer beugelloos en dan in september weer een nieuwe.

Jelle blij : kan hij eindelijk weer pinda's eten. o:)

Maar dit is hoe Jelle er vorig jaar augustus uitzag, vlak voordat de beugel er in ging

en dit is Jelle nu, na 9 maanden beugel. Toch al wel een mooi verschil. Jelle is nu ook klaar met wisselen. De laatste melkkies kwam er een paar weken geleden uit.

Dus nu een paar maanden beugelloos en dan in september zien we wel wat hij nu weer in zijn mond krijgt.

Finale Nederland - Brazilie

Het was nog een heel gepuzzel of het nou beesies, handjes, bonkies of gogo's moesten worden. Maar, dankzij de supermarkt die net weer om de hoek geopend werd, zijn het gogo's geworden.
En wel de voetbalgogo's. De andere gogo's hebben we er een paar van (gekregen van een vriendje van Hidde) maar tijdens die aktie woonden we nog in Zuid Afrika en hebben we daar niet aan mee kunnen doen.
Maar met de voetbalgogo's zitten we er volop in. Elke dag wordt er gevraagd of we nog naar de supermarkt zijn geweest of nog moeten en of we dan wel voor genoeg euro's kopen. Want dan kan er weer een pakjes opengescheurd worden, wellicht een sticker geplakt en wordt er bekeken of deze voetbalgogo een nieuwe is of een dubbele. En zelfs bij meer dan 100 voetbalgogo's weten ze dit feilloos.

Als echte hangjongeren - over een hek heen - hangen ze bijna elke middag bij de in/uitgang van de supermarkt om zo bij iedereen die naar buiten loopt te 'bedelen' om een zakje. En dat lukt ook nog vrij aardig.

Vanmorgen was het 07.00 uur toen er een bak vol met voetbalgogo's naar boven ging. Tijdens dit proces viel de hele bak nog om op de trap dus dat was eerst even opruimen. Toen een voetbalveld aangelegd en toen kon de wedstrijd Nederland tegen Brazilie beginnen (toevallig de eerste twee teams die helemaal compleet zijn).

Helaas moet ik jullie mededelen dat Brazilie gewonnen heeft. In het verleden behaalde resultaten geven hopenlijk geen garantie voor de toekomst o:)

Jullie worden op de hoogte gehouden van eventuele andere wedstrijden. Ons WK is begonnen.