Wednesday, July 28, 2010

Mini vakantie


Vrienden van ons hebben een chalet op een park vlakbij Ommen. Daar mochten wij gebruik van maken en dat hebben we heerlijk gedaan in het weekend van 23/24/25 juli.
Vrijdagochtend eerst nog een paar boodschappen en toen richting het oosten van het land. Boodschappen in Hardenberg gedaan en halverwege de middag kwamen we aan.
Tegenover het chaletpark ligt een camping waar we de faciliteiten van kunnen gebruiken. Zowel vrijdagmiddag als zaterdagmiddag hebben de jongens heerlijk gezwommen / gespeeld in de waterplas op de camping.



Zondag was het iets minder weer en zijn we 's middags in een bos in de buurt gaan wandelen. Een wolvenwandeling. Dus de paaltjes volgen met daarop de afdruk van een wolvenpoot en opdrachten uitvoeren. Na alle opdrachten goed uitgevoerd waren werden ze Superwolf voor een middag.


Een paar opdrachten waren niet helemaal duidelijk helaas maar het was een hele leuke wandeling.

Zondagavond na het eten weer richting het westen van het land. Een heerlijk weekendje achter de rug.

Impressie groep 5 Hidde

Hierbij wat foto's van Hidde zijn 4 maanden in groep 5. Ruimteproject, buiten spelen, verjaardag juffen, toneelstukje in de klas doen en ook nog gewoon werken.






Nog van school

De jongens hebben al drie weken vakantie en deze foto's had ik nog niet geplaatst. De laatste vrijdag van school - de jongens hadden tot en met woensdag 31 juni school dus dit was de 1 na laatste week zeg maar - was er feest op school.

De kinderen konden allerlei activiteiten doen en naast een ijsje konden ze ook poffertjes halen. Het thema was 'Ik hou van Holland' dus veel oudhollandse spelletjes, zoals spijkerpoepen, koekhappen, sjoelen, koe melken en ook was er een draaiorgel.

Jelle - in gele t-shirt - en zijn klas hebben ondere andere karaoake gedaan.

En Hidde probeerde op klompen te lopen samen met zijn vriendje.

Ze hadden een leuke dag en dat ging ook nog door na schooltijd. Dus pas laat in de middag pas naar huis (na nogmaals een ijsje gescoord te hebben (Hidde!)).

Kinderen omruilen


Hidde was inmiddels al weer twee dagen thuis toen hij werd omgeruild met Jelle. Dus rijden naar Brouwershaven, Jelle ophalen en Hidde achterlaten op de boot. Hidde en zijn neef gingen meteen krabbetjes vangen.


Ook opa ging mee terug. Eerst zijn we nog even langs Neeltje Jans gereden om te kijken naar de Deltawerken.

Opa naar huis gebracht en laat in de avond terug thuis. Jelle had heerlijke dagen op de boot gehad en Hidde kon er nu nog even van genieten.

Eerste week vakantie

Aan het eind van de eerste week vakantie gingen de jongens weg.
Hidde naar Zandvoort en Jelle naar Volendam.

Hidde heeft in Zandvoort lekker in zee gespeeld, op het strand, veel ijsjes gegeten, en zijn geld vergokt in de gokhallen van Zandvoort o:) Hij heeft zich prima vermaakt met zijn 1,5 jongere nichtje. De WK finale heeft hij deels gekeken in een strandtent.

Jelle is van Volendam, via Sleewijk en Heusden naar Brouwershaven gevaren. Zelf gevaren, geknex't, Mr. Bean gekeken, voetbal gekeken, zwemmen en krabbetjes vangen in de havens. Opa - vader van Bert - was ook mee en kon genieten van twee kleinzoons. Jelle zijn neefje is 2 jaar jonger.

Jelle ging vanaf Brouwershaven nog een tochtje mee met een stoomtreintje.


Bas en Jelle aan het krabbetjes vangen.

Wednesday, July 14, 2010

Eerste vakantieweken

Even een updeetje van de laatste weken.
* De kinderen zijn lekker met vakantie. De eerste week thuis doorgebracht. Op vrijdag 9 juli brengen we Jelle en opa naar Volendam. Ze gaan een paar dagen meevaren met de boot van Bert's zuster. Het plan is om richting Zeeland te varen.

* Hidde gaat een weekendje met Bert zijn andere zuster naar Zandvoort.

* Inmiddels is Hidde weer terug thuis. Lekkere dagen in Zandvoort gehad. Gespeeld en gelachen met zijn nichtje (6 jaar), gezwommen in zee, zandkastelen gebouwd, ijsjes gegeten, in de gamehal zijn geld vergokt, film geweest; kortom, zich wel vermaakt.
* Morgen doen we kinderruil !!! We gaan Jelle ophalen en laten Hidde een paar dagen op de boot achter. Dan heeft hun neefje (ook 8 jaar) met beide neven kunnen spelen.
* Ik ben lekker aan het werk sinds 1 juli jl. Ik werk bij een instituut dat werk doet voor / in landen in Afrika. Erg interessant om over te horen, lezen etc. Ik doe secretaresse werk. Het is nog wat rustig ivm de vakantie dus een goede tijd om ingewerkt te worden. Ik heb het prima naar mijn zin.
* Bert is druk aan het solliciteren. Al wel een paar gesprekken gehad maar dat heeft helaas nog tot niets geleid.
* We genieten van het mooie zomerweer. Met een opblaasbare kano of gewone kano is Jelle veel aan het varen. Voor de deur, in de het park of bij een zwemwater hier in de buurt.
* Veel wedstrijden van het WK2010 in ZA gezien. We hadden er graag bij geweest !
* Nu kijken we naar de Tour. Mooie vergezichten in de etappe van vandaag.

Monday, July 5, 2010

Vakantie en werken

Vakantie en werken. Donderdag 1 juli. De eerste vakantiedag van de kinderen en mijn eerste werkdag.
Na 4 maanden school in Nederland zit het schooljaar er op voor de kinderen. Ze hebben goed gewerkt. Jelle gaat naar groep 8 en Hidde naar groep 6. Maar nu eerst genieten van de vakantie.

1 Juli. Mijn eerste werkdag dus. Een leuke dag gehad.

Echt vakantie zit er dit jaar niet in. Ik kan niet meteen vrij nemen op werk. De jongens gaan nog wel weg. Varen met de ene tante en mee naar Zandvoort met andere tante. En als het mooi weer blijft kunnen we nog altijd een weekend gaan kamperen in Nederland.