Friday, August 20, 2010

Eind van de vakantie

De weekenden van 6/7/8 en 13/14/15 augustus gaan we ook naar heerlijk naar het oosten van het land voor onze 'mini-vakantietjes'.
We wandelen, fietsen, zwemmen, vliegeren, maaien het gras, kijken naar Harry Potter films (alle zes hebben we nu gehad), kortom genieten.
We bezoeken een molen die volop in bedrijf is. Gaat enorm snel dat waaien van de wieken. En het is best hoog als je op de balustrade staat.... De molen wordt gerund door een officiele molenaar en voor de rest allemaal vrijwilligers. Erg interessante dingen gehoord over de molen en de omgeving.

Als je gaat wandelen of fietsen in die streek kom je ook af en toe een stoppunt tegen. Daar kan je, tegen een vergoeding, zelf koffie/thee/limonade/koekjes pakken en soms is er ook een toilet. Op basis van vertrouwen: er staat niemand bij dus je hoeft niet te betalen als je niet zou willen. Deze koffiekast kwamen we tegen toen we een leuke wandeling aan het maken waren.

Een moment van broederliefde. Waard om een plaatje van te schieten !

In Hardenberg zit een natuuractiviteitencentrum "De Koppel". Erg leuk opgezet. Er staan microscopen klaar waarbij je van alles kan bekijken: vlinders, bijen, wespen, krekels, blaadjes, nog veel meer kleine beestjes. De kinderen waren er niet weg te slaan. In een gebouw van Natuurmonumenten was er een (in Ommen) en ook hier in Hardenberg was een gedeelte afgezet voor kinderen : een donker bos voorstellend met allerlei spelletjes over dingen en dieren in het bos. Spelenderwijs leren. We hebben er een aardige tijd doorgebracht maar uiteindelijk stapten we weer op de fiets.

Geen vaste fietsroute gevolgd maar bij elk 'fietsknoopppunt' gekeken welke kant we op wilden. De kinderen konden dan aan de hand van het nummer ons onderweg de goede kant op wijzen.

Ook hebben de kinderen een paar keer gevliegerd. Met name afgelopen weekend stond er veel wind en ging het heel goed.


En toen was de vakantie voorbij. Nu vrijdag 20 augustus en de kinderen hebben bijna een week school achter de rug. Beiden hadden er wel weer zin in maar waren toch ook wel een beetje nerveus. Voor allebei alleen nieuwe leerkrachten. Hidde heeft dezelfde onderwijzeres de hele week en Jelle heeft er twee. Een onderwijzeres op ma-do-vr en op di-wo een onderwijzer.
Qua groep is het niet echt veranderd. Hidde zit met dezelfde kinderen als vorig jaar en bij Jelle zijn er 3 minder (er is ook nog een 7/8 combinatie). Een spannend jaar voor Jelle. Groep 8 : dus citotoets, kamp,musical, laatste jaar basisschool.

Hidde is al weer lekker bezig in groep 6. Vanaf dag 1 werden ze aan het werk gezet.
Week 1 van een nieuw schooljaar zit er al weer bijna op. Hun schoolreisje vindt tweede week september plaats dus daar kunnen ze al vast naar uitkijken.

Monday, August 2, 2010

Mini vakantie 2


We gaan nog een weekend naar het oosten van het land. We vertrekkend donderdagavond 29 juli meteen als ik uit werk kom.
Weer lekker een weekendje zwemmen, gras maaien, voetballen, zonnen, boodschappen doen, lezen, jeu de boulen, wandelen.






We doen weer een wandeling waarbij de kinderen vragen moeten beantwoorden en dingen opzoeken in de natuur. Dit keer komen we langs een boerderij waar ze oa lekker biologisch ijs maken en verkopen.


We kijken dit weekend ook de eerste twee films van Harry Potter. Jelle heeft de meeste boeken al gelezen (in het Engels) en ik ben er net mee begonnen. Ook leuk om de films te zien. We vinden het allemaal erg leuk.
Weer een heerlijk weekendje achter de rug.