Sunday, November 21, 2010

Installatie

Vorige week zaterdag werd Jelle officieel geinstalleerd bij zijn scouting. Hij is al een groot aantal keren geweest, heeft al een kamp meegemaakt maar was nog niet officieel lid. Hij heeft tot nu toe zijn Zuid-Afrikaanse scoutingoverhemd aangehad. De kleuren daarvan zijn wel identiek aan de Nederlandse verkenners blouse.

Ook Welp af, nu een echte 'scout', een verkenner dus.
De ceremonie begint ermee dat hij alle officiele badges opgespeld krijgt. Dit wordt gedaan door iemand van de leiding.

Daarna is het tijd voor het afleggen van de eed. Met de ene hand op de vlag en de andere hand in saluut.

Nog het voorlezen van de rechten en plichten van een verkenner. Bijvoorbeeld twee goede daden per dag doen. Dat is goed om te horen als ouders zijnde. Ik neem aan dat afwassen daar ook onder valt o:) ??

Als laatste moet het nieuwe lid zich een weg banen in een kring van alle andere verkenners. Als dit is gelukt hoort hij er echt bij.

Het is gelukt. Jelle is volwaardig lid. En nu kan ik alle badges op de goede plaats op zijn overhemd gaan naaien...

Sunday, November 14, 2010

Maandafsluiting

Zo tegen het eind van oktober kwam Hidde thuis met de mededeling dat zijn groep de maandafsluiting ging verzorgen. Jelle had dat al eerder gedaan dus geen onbekend verschijnsel. Ik vroeg wanneer de maandafsluiting was en Hidde zei dat dat woensdag om half 3 was. Dat leek mij wat onwaarschijnlijk en ik zei dus dat het dan wel donderdag om half 3 zou zijn. Tenslotte : bijna eind oktober en Jelle had zijn maandafsluiting ook op een donderdag.
Volgens Hidde was dat inderdaad zo. Dus nog een paar dagen flink oefenen; Hidde ging met een heel stel van de klas een lied zingen en had zelf nog twee soloregels. Het was wel een beetje raar dat er op school niet geoefend werd maar Hidde had het lied en zijn regels goed in zijn hoofd dus dat zou helemaal goed komen. Die betreffende donderdagmiddag togen papa en oma naar school om een goed plaatsje te veroveren op de tribune. Nou dat veroveren was niet echt nodig; er was namelijk nog niemand. Toen er om 5 over half 3 nog niemand was zijn ze het maar eens gaan vragen. Hidde zelf werd naar buiten gestuurd om aan zijn vader en oma mee te delen dat het dus helemaal die dag niet was !!!!! En daar was hij al die dagen nerveus voor geweest.
Pas de volgende dag hoorden we dat het 1,5 week later zou plaatsvinden.
Dus dan eerder deze week eindelijk de maandafsluiting van groep 6.

Weer togen papa en oma die kant op. Gelukkig dit keer niet tevergeefs. Een leuke maandafsluiting gezien met diverse leuke stukjes. Hieronder dus het slotstuk : het zingen van het lied "Famous" (van het Junior Songfestival).

Hidde kon net niet bij de microfoon maar zijn soloregels gingen goed !

Friday, November 5, 2010

Bruiloft


Bruiloft ! Ja, afgelopen woensdag. Beetje aparte bruiloft ! Geen bruidspaar, geen speeches, niet gedanst, geen gemeentehuis maar wel super gezelschap, lekker eten, drinken, beetje muziek : al met al een super gezellige avond !
Met 4 goede vriendinnen lekker uit eten geweest bij De Bruiloft in Vianen. Een echte aanrader dit restaurant. Het 10-gangen preuvenementen menu was een hele goede keuze; heerlijk van alles wat.