Friday, December 17, 2010

Kerstdiner op school

Een vroeg kerstdiner voor de kinderen dit jaar. Vrijdag 17 december is al de laatste schooldag van het jaar en derhalve vindt het kerstdiner plaats op donderdagavond 16 december.

Alle kinderen moesten zich inschrijven om iets mee te nemen voor het diner. Jelle had fruit in blik en kaasstengels en Hidde had zo lang gewacht met inschrijven dat er niets meer mee te nemen viel......... Ook wilde Hidde geen kerststukje maken dus hoefde er daarvoor ook geen spullen mee naar school.
Jelle is nog wat naar buiten gegaan om groen te verzamelen en nam verder wat ballen/ lint / stof mee om een leuk kerststukje te maken.

Overdag was er een kerkdienst, knutselen en verder niet veel en om half zes werden ze weer op school verwacht voor het diner.
En natuurlijk moesten ze daarvoor mooi aangekleed zijn ! Hidde heeft nog spullen uit de zak van Max geplukt (zijn schooluniform van Zuid Afrika. Hij zoch ook nog naar de broek maar dat is een korte broek en mocht hij toch al niet aan van mij. Gelukkig kon hij hem ook niet vinden..).
En dit was het eindresultaat.

Sneeuwpret


Al vrij lang kunnen de kinderen genieten van de sneeuw. En daar hadden ze al naar uitgekeken sinds ze in maart dit jaar weer terug in Nederland waren. Ze baalden ervan dat ze de strenge winter van vorig jaar niet hadden meegemaakt. Dus ze genieten er volop van en zijn veel buiten te vinden als het sneeuwt. Sneeuwpoppen maken, sneeuwruimen, glijden, sleeen (met een geleende slee) en sneeuwballen gevechten houden.


Sinterklaas

De intocht van Sinterklaas hebben we dit jaar niet gezien. Maar de kinderen zijn er toch wel mee bezig en hebben wel elke dag het Sinterklaas journaal bekeken. En lukte dat niet op de echte uitzendtijd dan - in deze moderne tijd - via de computer.
Op vrijdag 3 december was er Sinterklaasfeest op school. De cadeautjes gekocht, de surprises gemaakt, de gedichten gedicht - met wat hulp van ouders en grootouders - en inleveren op school.


Jelle had een meisje getrokken dat van zebra's houdt en had een zebrapad gemaakt. Hidde had een sportief jongetje en had een voetbal van papiermaché gemaakt. Er waren trouwens wel meer voetballen...

Intocht op school op vrijdag 3 december


Beide jongens hadden een leuke ochtend en kwamen met leuke surprises, leuke gedichten en leuke cadeautjes thuis. Jelle kreeg een hele knutseldoos met allerlei knutselspullen erin en erop.

Hidde had een voetbal - die hij nog dagen op zijn hoofd gedragen heeft......


Zaterdag 4 december kwamen Sint en wat Pieten nog langs in Uithoorn waar we met een groot deel van de familie van Bert het Sinterklaasfeest vierden. Dat was erg gezellig. De jongens zijn lekker verwend.


e

Friday, December 3, 2010

Wel en wee in huize Van der Ham / De Vries

Even een update vanuit huize Van der Ham / De Vries. Is ondertussen weer van alles gaande.
* Ten eerste, Bert heeft een baan!! Hij is half november al begonnen. Niet naast de deur - namelijk op de mooie Veluwe - en dat betekent elke dag heel veel reizen van en naar werk. Daar gaan we iets aan doen. We zijn bezig met een huis te huren dichtbij Bert zijn werk. Als het allemaal goed gaat gebeurt dat per 1/1/11. Bert gaat daar dan wonen en de jongens en ik komen van vrijdag-zondag. We vinden het heel belangrijk dat de jongens hier hun schooljaar afmaken - met name voor Jelle in groep 8 - en vinden dit als tijdelijke oplossing prima. Het plan is dus om met de zomervakantie die kant definitief op te verhuizen.
* Voor Jelle zijn we dus al een beetje aan het kijken naar middelbare scholen in die stad. Er is keus maar dat zal het niet makkelijker maken. Begin januari is er een informatiemarkt van alle scholen dus daar eerst maar eens heen.
* De kinderen genieten enorm van de sneeuw. Zitten ze op te wachten sinds ze in maart jl. weer in Nederland zijn aangekomen. Begin maart hadden ze nog één keer een paar sneeuwvlokken en dat was het dan. De hele strenge winter van vorig jaar hebben ze gemist. Ze zijn nu aan het inhalen. Behalve woensdag - toen het wel echt heel koud aanvoelde - zijn ze bijna constant buiten te vinden.
* Maar ja, daarnaast moet er ook hard gewerkt worden voor de Sint op school. Cadeautje(s) verzinnen en kopen, surprise verzinnen en maken, gedicht verzinnen en typen. Uiteindelijk is het allemaal goed gekomen. Woensdag moest Hidde die van hem nog afmaken. Gisteren mee naar school genomen en vanmorgen vieren ze beiden Sint op school. Voor Jelle pas de 2de keer dat hij zo Sinterklaas viert ! Hij was dan ook even vergeten dat hij zelf een gedicht krijgt dat hij moet voorlezen en dat hij niet het gedicht moet voorlezen dat hij zelf gemaakt heeft o:)
* Ook voor Scouting moesten er cadeautjes worden gekocht en een gedicht gemaakt.
* Hidde heeft een kwartaal breakdancen gedaan. Dat vond hij ontzettend leuk en gelukkig is er vanaf februari weer een kwartaal breakdancen waar hij graag aan mee wil doen. Hij is ook nu een paar keer meegeweest met een vriendje naar de judo. Weliswaar een keer een slippen-examen-les (zodat hij alleen mocht kijken) en een speelles, zodat een 'echte' judoles er nog niet van gekomen is. Hij heeft wel meegedaan met de speelles en daar ook wel wat gejudo'd. Nu nog een keer of 2 een 'gewone' les judo en dan maar kijken of hij het nog steeds leuk vindt.
* Op school gaat het met beide heren prima. Twee weken geleden hadden we 10min gesprekken en er waren geen bijzonderheden. Voor Jelle natuurlijk een spannend laatste jaar, met citotoets, musical, kamp. Hij doet het lekker op school, heeft een goede entreetoets gemaakt in groep 7 en een goed advies voor de middelbare school.
* Hidde heeft uitdaging nodig en krijgt voor veel vakken extra / moeilijkere lessen te doen. Daar vaart hij wel bij.
* Na 3 weken heeft Bert het nog naar zijn zin op werk. En ook ik vermaak me prima bij mijn werkzaamheden. Leer steeds meer over Afrika. Oefen nog wel regelmatig op alle Afrikaanse landen en hun hoofdsteden. Dat eerste gaat nu wel redelijk, maar de hoofdsteden zijn nog best lastig. Via Jelle een leuke site gekregen waarop je dit makkelijk kunt oefenen.
* Met mijn ouders gaat het prima. Mijn vader is weer zo goed als nieuw! Alleen 1 doof oor, wat wel lastig is, en wat sneller moe maar verder doet hij het prima. Mag weer autorijden, fietsen en is dus weer lekker mobiel.
* Verder weinig nieuws. Alles gaat zo z'n gangetje met school, werk, sporten, scouting, boodschappen, huishouden.
* Dit weekend leuk Sinterklaas vieren en dan op naar de Kerst en het Nieuwe Jaar. Dat gaat weer van alles nieuws brengen.