Friday, December 16, 2011

Een vroege kerstboom

Zo vroeg als dit jaar hebben we de kerstboom nog nooit in huis gehad. Op zaterdag 10 december gingen Jelle en Bert naar Austerlitz om zelf een boom in het bos uit te zoeken en om te zagen.

Hier Jelle bij de uitgekozen boom.

En Bert bij dezelfde boom maar dan omgezaagd.

Er waren aardig wat mensen op de been voor een kerstboom. Een en ander werd opgeluisterd door deze kerstband.

Ja, en toen moest de boom naar binnen en in een standaard worden gezet (die eerst nog even gekocht moest worden). Het had wat voeten in de aarde, oftewel boom in de standaard, maar uiteindelijk stond de boom - beetje scheef maar verder prima - in de kamer.
Alle kerstversiering tevoorschijn gehaald en de kinderen konnen beginnen. Tenminste, eerst de lampjes en dat is werk voor de ouders. Eerst heb ik het geprobeerd. Maar dat leek nergens naar (wat vervelend nou o:)) en toen Bert. Die een keer de lampjes er in geprutst en er weer uitgehaald. En toen hoefden ze er niet meer in want ze deden het niet meer. Meteen in de KCA bak. Toen wachten met versieren want het was al te laat om naar de winkel te gaan voor nieuwe lichtjes.
Zondagochtend 10.00 uur (de Karwei was gelukkig open) stonden Hidde en ik voor de deur en konden we kerstboomverlichting kopen. Die erin en de kinderen hebben de rest van de boom versierd.
Zie hieronder een detail van de boom. Mijn broer en schoonzus zijn in Amerika geweest vorige maand en hebben 3 treintjes meegenomen. Met name voor Jelle maar ook wij vinden ze erg leuk.

De vroege kerstboom staat !

Sinterklaas

Dit jaar hebben de jongens diverse keren Sinterklaas gevierd.
Met oma/opa/oom/tante hadden we al een tijdje geleden lootjes getrokken (online : ideaal) en moest er voor diegene die je getrokken had een cadeau met surprise en gedicht komen.
Ook op school werden er lootjes getrokken en moesten de heren aan de bak. En dan had Jelle ook nog Sinterklaas op scouting. Het was weer knutseltijd dus.
Hieronder wat surprises in de maak.

Hidde zijn surprise voor school. Hij had een meisje getrokken die dol is op paarden, paardrijden en turnen. Het werd een paard dus.

Wat trips naar een drukke stad om cadeaus te zoeken en, toen dat niet hielp, de Sint maar geholpen via de diverse webwinkels.
En toen was het zaterdag 3 december. Eerst had Jelle 's middags Sinterklaasviering op de scouting. Even na 4 uur thuis en direkt in de auto - met alle surprises waaronder flink wat eigen baksels - op weg naar opa en oma. Daar eerst lekker gegeten en toen surprises bewonderd, gedichten gelezen en cadeaus uitgepakt. Er waren meer bakPieten aan de slag geweest (maar niet altijd met lekker resultaat o;) en ook de gedichtenPiet had flink van zich laten horen. Een erg gezellige avond.
Toen zondag 4 december. Op weg naar opa, tantes, ooms, neefje, nichtje. Een gezellige middag, lekker eten en .. gebons op de ramen !!! Zakken vol met leuke cadeaus voor de kinderen. Weer een gezellige viering.
En toen was het de echte dag : 5 december. Hidde begroet Sint op school en kreeg een hele grote surprise mee naar huis. Een heus voetbalveld. Hij had een leuke Sinterklaasdag op school gehad. Jelle moest nog even wachten. Pas op donderdag 8 december was er mentoruur en tijd voor de Sint. En toen, was de Sint echt weg !
De jongens vonden het wel eens veel werk die surprises en gedichten maar hebben er zeker van genoten !

Wednesday, November 30, 2011

Streetwise

Op maandag 14 november had Hidde het project Streetwise van de ANWB op school.

De vrijdag ervoor was zijn fiets al gekeurd en maandagochtend kon hij met een goedgekeurde fiets naar school. Alleen was zijn achterband toen leeg ! Gelukkig was dat een kwestie van oppompen en kon hij toch gewoon naar school.

Het programma Trapvaardig werd gevolgd. Dit programma traint de kinderen van de groepen 7 en 8 in praktische fietsvaardigheid. Ze fietsen over een uitdagend parcours en trainen moeilijke manoeuvres. Ook rijden ze met een zware rugtas op. Zijn ze vast een beetje voorbereid voor als ze naar de middelbare school gaan ! Als afsluiting mochten ze allemaal op een elektrische step rijden.
De foto is van Hidde zijn klas op het schoolplein. Van het Streetwise verder zijn helaas geen foto's.

Mist


November 2011. Een rustige herfstmaand met weinig wind, geen regen, niet koud, redelijk hoge temperaturen; kortom best wel lekker.
En een paar dagen mist. Hele dichte mist met weinig zicht. We liepen een rondje Afoort en gingen bij ons nieuw te bouwen huis langs. Daar is al een en ander te zien. We hopen op een voorlopig nog steeds rustige herfst en winter zonder sneeuw, hagelbuien, regen etc. zodat ze lekker door kunnen bouwen aan ons huis.
We lopen terug naar huis. De hockeyers hoorden we spelen - de keeper kon echt de andere keeper niet zien - en ook bij het trainen van Hidde zag je de overkant van het veld niet - en dat was nog wel in de breedte.

Ajax Amsterdam

Een avondje voetbal. Normaal vanaf de bank thuis, nu live in de Arena. Bert en Hidde mochten gebruik maken van twee seizoenskaarten. En dat wilde Hidde wel. Ondanks de magere resultaten van Ajax tot nu toe zag hij het vol vertrouwen tegemoet.
Voor Hidde was het de tweede keer dat hij naar de Arena gaat. Dat blijft een hele belevenis. Mooi op tijd naar het stadion. Het parkeren was al gaaf volgens Hidde want ons autootje stond wel mooi geparkeerd tussen allemaal Maserati's, Porsches, BMW's,dure Audi's etc.etc.
Daar Bert en Hidde al vroeg in het stadion waren hadden ze mooi om de tijd om wat te eten, drinken, rond te kijken etc.
En dan de wedstrijd zelf. Ajax - NAC. Tot de 85ste minuut zag het er goed uit. Ajax kwam in de 84ste minuut op een 2-0 voorsprong. En toen...... 2-1 in de 85ste en 2-2 in de 89ste minuut. Dus een niet heel blij jongetje. Wel was het ontzettend leuk om er weer eens bij te zijn.

Foto's zijn gemaakt voor de wedstrijd begon.

Wednesday, November 9, 2011

Schoolfoto

Voor het eerst geen schoolfoto van de broers. Hier de schoolfoto's van Hidde. Die van Jelle volgen nog (hopen we; ze hadden toevallig het maken van de schoolfoto's 1 dag na elkaar maar die van Jelle nog niet gezien).

Het Halloween effect...

Gelukkig is het niet besmettelijk en verdwijnt het vanzelf...

Thursday, November 3, 2011

Halloween

Halloween is officieel op 31 oktober. Hier gingen echter een heel stel kinderen uit de buurt al op zondag 30 oktober trick or treaten. Ook Hidde en Jelle liepen mee. Ze kunnen nog een tijdje voort met het opgehaalde snoep....

Paarden

Mijn broer en schoonzus rijden al jaren paard en hebben ook zelf een aantal paarden.
Vorig weekend was er bij ons in de buurt de NK Quarter Horse. En daar deed onze schoonzus / tante ook aan mee.
Op fietsafstand van ons dus erg leuk om daar heen te fietsen en te kijken. Voor ons een hele nieuwe ervaring. Bij Quarter Horse rijden gaat het er heel Amerikaans aan toe. Twee van de vier juryleden komen ook uit Amerika.
Alle deelnemers en heel wat toeschouwers dragen in ieder geval een cowboyhoed. Alle deelnemers hebben ook nog schitterende kleding, beenbeschermers, sporen, cowboylaarzen etc. Ziet er heel leuk uit. We hebben een aantal wedstrijden bekeken : van jong tot oud doet mee.

Schoonzus had vrijdag en zaterdag met wedstrijden al een derde en vierde plaats behaald. Zondag - toen wij keken - ging het helaas wat minder. Een diskwalificatie en in een andere wedstrijd niet door de voorrondes heen. Dat was jammer!

Paard en amazone in opperste concentratie bezig met de wedstrijd.

Ook Jelle (zie hieronder) en Hidde mochten nog even op Lilly rijden. Dat vonden ze wel heel stoer!

Tuesday, November 1, 2011

Witte fietsen


Afgelopen zondag naar park de Hoge Veluwe gereden. De auto geparkeerd, entree betaald en voor het eerst kennis gemaakt met het fenomeen de Witte Fietsen. Er schijnen er 1700 in het park te zijn. Wij hadden er maar vier nodig dus dat was geen probleem.

Een hele leuke dag gehad. Lekker gefietst, lang gewandeld, het Museonder bekeken, verschillende natuur gezien als bos, zand, hei en... we hebben ook een hert gezien ! Een vrouwtjes edelhert. Heel erg leuk. Verder heel veel sporen gezien van allerlei dieren maar niet de dieren zelf meer gezien. Het leek wel safari. Achter elke boom verwachtte je een moeflon, ree of everzwijn !
Het was redelijk weer, best wel druk maar daar merk je op sommige stukken helemaal niets van. Het merendeel van de bezoekers - waaronder heel veel buitenlandse toeristen - rijdt rond op een witte fiets. Je kan deze bij een paar fietsenstallingen achterlaten en ophalen. Als je onderweg fietsen ziet mag je die niet meenemen. En dat is maar goed ook. Wij gingen midden in het park een flinke wandeling maken en lieten de fietsen ergens tegen een paaltje staan.

Na 1,5 uur terug en gelukkig stonden ze er nog. Anders hadden we nog een heel stuk moeten lopen !
Het jachtslot St. Hubertus schijnt ook heel mooi te zijn en ook het Kroller Muller museum bewaren we zeker voor een volgend bezoek. Want we komen zeker terug !

Dagje Amsterdam

In de herfstvakantie waren we allemaal een dagje vrij. Om dit te vieren, en ook Bert zijn verjaardag (die altijd in de herfstvakantie valt) gaan we een dagje met z'n vieren op stap. Dit keer is de keus gevallen op Amsterdam.
De kinderen logeren in Leiderdorp de dagen ervoor en vrij vroeg halen wij ze daar op. We rijden naar Amstelveen, parkeren daar de auto en nemen de sneltram Amsterdam in.
Eerste stop : Anne Frank Museum. Dat was even slikken toen we daar aan kwamen. Een hele hele lange rij. We hadden eerder in de week al gekeken of we online kaarten konden bestellen maar dat zijn er maar een beperkt aantal per dag en die waren allemaal al uitverkocht. Na wat beraadslagen toch maar in de rij gaan staan. Het duurde ongeveer een half uur voordat we binnen waren en het begon pas hard te regenen toen we echt half binnen/half buiten stonden - dus nog net een beetje veel nat konden worden !
Het is en blijft indrukwekkend om het Achterhuis te zien, er doorheen te lopen, foto's, de dagboeken (Anne heeft er verscheidene volgeschreven), tv beelden etc. te zien. De jongens kennen beiden het verhaal achter Anne Frank en het Achterhuis dus ze wisten van de achtergrond.
Na dit bezoek naar het Rembrandtplein waar we bij Broodje Dobben geluncht hebben. Simpel maar erg lekker.
Daarna naar het Tropenmuseum. Een heel leuk museum waar we nog nooit geweest waren. Heel veel leuke, interessante, boeiende, grappige, aparte spullen van over de hele wereld. Veel interactief en dus ook erg leuk voor de kinderen.
Jelle en Hidde gingen ook nog een speciaal kinderprogramma volgen over China. Ze kregen tai chi les, namen een kijkje in een paraplufabriek, leerden over de Chinese geneeskunst en leerden in een kamer van de manager van de paraplufabriek alles over Yin en Yang.


Daarna gingen ze koken. Groene theekoekjes en noedels. Ze vonden het erg interessant en leuk om te doen.
Toen om 17.00 uur het museum dicht ging moesten we er dus helaas uit. Op naar het avondeten. We zijn terecht gekomen bij vegetarisch restaurant de Golden Temple in de Utrechtsestraat en hebben heerlijk gegeten. Indiaas voor Bert en Jelle, pizza voor Hidde en mediteraanse Mezze hapjes voor mij. Ook bekende mensen weten de weg naar dit restaurant te vinden want Woody Harrelson - bekende Amerikaanse acteur - kwam binnen en hij kwam daar zeker niet voor het eerst.
Na een heerlijke dag Amsterdam de auto weer op gepikt in Amstelveen en op naar huis.

Monday, October 17, 2011

Voor de vierde keer

Een paar weken geleden werd Jelle voor de vierde keer geïnstalleerd bij de scouting. Twee keer als welp en nu voor de tweede keer als scout. Hij loopt al een tijdje mee in Amersfoort maar de officiële installatie vond pas plaats aan het begin van het nieuwe seizoen.
Het was heerlijk weer dus iedereen kon lekker buiten zitten. Eerst werden er een heel stel welpen geïnstalleerd, toen een koffie/thee/limonade pauze en daarna waren de scouts aan de beurt.
Jelle heeft nu weer een scouting bloes met alle juiste badges van zijn scouting vereniging in Amersfoort !

Voor ons plezier !

Maar ook om te winnen! Hier een deel van het team E3 van voetbalvereniging VOP.

Hidde is met veel plezier en enthousiasme aan het voetballen. Hij gaat trouw elke week 2 x trainen en op zaterdagochtend is het dan tijd voor de wedstrijd. Een poule van 12 clubs en ze hebben nu 5 wedstrijden gespeeld. Hieronder voor het begin van de wedstrijd nog wat tactische instructies van de leider.

En het helpt ! Tot nu toe hebben ze alle 5 de wedstrijden gewonnen en staan met trots bovenaan in hun poule !

Friday, September 23, 2011

Appelpluk

2011 : een goed appel- en perenjaar ! De kinderen hebben sinds een aantal jaren een appelboom-rekening. Deel van de rente op die rekening wordt niet in geld maar in appels uitgekeerd.

De kinderen zijn 'eigenaar' van een biologische appelboom. Jaren hadden we deze appelbomen op een boomgaard in Tuil maar die doet het niet meer. Nu hebben we een boom in Lisserbroek. Beide bomen hebben Elstar appels.

De afgelopen twee zondagen die kant opgereden om appels te plukken. Ook voor de bomen van de jongens is het een goed jaar. De kans is heel groot dat er dan volgend jaar weinig of geen appels aan de bomen zitten. Maar dit jaar kunnen we er van genieten.

Dus dat wordt veel appeltaart, appelcake, appelflappen, appels. Jelle en Hidde houden niet echt van appelmoes en ook de appelsap die ik van de appels kan maken vinden ze helaas niet lekker. Dus we zullen er ook maar aardig wat van weggeven.

Jelle


September 2011, Jelle, 12 jaar, 153 cm lang. Nu twaalf jaar, een echte puber en op de middelbare school ! Dat is even wennen! Hij doet TTO Vwo (dus twee talig VWO) wat inhoudt dat 70% van de lessen in het Engels gaat, zoals geschiedenis, aardrijkskunde, biologie, wiskunde en ook gym. Daarnaast heeft hij natuurlijk gewoon Engelse les, maar ook Nederlands, Frans en Spaans. Een vol programma. Met lessen van 70 minuten heeft hij nu max. 5 lessen op een dag. Meeste dagen tot 15.10 uur school. En dan nog huiswerk. De ene dag wat meer dan de andere maar er worden al volop SO's gegeven dus dat is af en toe al flink leren.

Grappige is dat deze week zowel Jelle als Hidde alle landen van Europa (West en Oost) moeten leren en hun hoofdsteden. Alleen moet Jelle dit in het Engels doen.

Nog steeds treinengek natuurlijk ! Gaat regelmatig op de fiets de stations in Amersfoort en soms directe omgeving af om treinen te spotten. Zijn kamer is meestal niet te stofzuigen omdat er weer een mooie modelspoortreinbaan is gemaakt.
Hij heeft dit jaar al diverse keren alleen de treinreis gemaakt tussen Leiden en Amersfoort en vv.

Ook zit Jelle nog steeds op scouting. Al sinds januari in Amersfoort bij de scouts. Volgende week zal hij eindelijk geïnstalleerd worden. Ze doen veel leuke dingen en gaan regelmatig het bos in. Hij vindt het nog steeds superleuk.

Houdt verder van lezen (Nederlands en Engels), struinen op het net voor treinenweetjes, spelen op de Nintendo DS/WII, fietsen, koken, eten, tv kijken.

Hidde


September 2011. Hidde, 9 jaar, 140 lang.
Na de zomervakantie begonnen in groep 7 op een nieuwe school. Een klas met 19 kinderen - waarvan ongeveer 8 nieuw op deze school - en een meester. Elke woensdag- en vrijdagmiddag vrij. Dus anders dan de meeste andere scholen waar je vanaf groep 5 ook op vrijdagmiddag naar school gaat. De eerste weken hoeft Hidde nog niet over te blijven en fietst tussen de middag naar huis voor een boterhammetje. De eerste speelafspraken zijn al snel. Hij is snel gewend op zijn nieuwe school en heeft het naar zijn zin.
Voor het eerst moet hij op de fiets naar school. Tot nu toe was het 5 minuten lopen, met de auto of aan de overkant van de straat. Hij fietst er ongeveer 10 minuten over. Sinds ik werk blijft hij 3 dagen per week over.

Sinds dit seizoen zit Hidde op voetbal. Toen hij begon mocht hij meetrainen maar zou hij pas na de winterstop in een E-team kunnen komen. Als vrij snel echter blijkt dat de laagste E-teams, de E3 en de E4, niet genoeg leden hebben en komt Hidde al vrij snel in de E3 terecht. Bert wordt gebombardeerd tot leider. Dus nu 2x per week training en zaterdagochtend wedstrijd. Hidde is linksbenig en speelt meestal links op het middenveld. Hij kan heel snel rennen.

Hij heeft nog een les breakdance gedaan bij een dansschool maar de sfeer/groep beviel hem niet en hij wil daar niet heen. Maar misschien wil hij op wel op judo of toneel of..... Hij vindt zoveel dingen leuk.


Hidde houdt verder van spelen op de Nintendo en WII, lezen van stripboeken, spelen met Lego, tv kijken, voetbal spelen en voetbal kijken - Ajax, Barcelona en Orlando Pirates zijn zijn favoriete clubs -, spelen met vriendjes, een zooitje maken van zijn kamer en niet van opruimen.

Is erg nieuwsgierig, wil veel weten en leent veel weetjesboeken uit de bieb. Hij mag er tien per keer meenemen en dat gebeurt meestal dan ook !

Thursday, September 22, 2011

Octopus ??


Hidde vertelt mij iets over een jongetje uit zijn klas. Hij beschrijft het jongetje voor me. "Hij is donker en hij heeft van die tentakels op zijn hoofd" .....
Kon hij toch even niet op het woord voor dreadlocks komen....

Monday, September 12, 2011

Ondanks de regen


Zelfs alle regen deze zomer levert af en toe iets moois op. Zoals deze mooie lucht met mooie regenboog.

Thursday, August 18, 2011

Tuintje

Nog 1 keer naar Hidde zijn schooltuintje in Leiderdorp. Vanaf half augustus komen we daar niet meer. Hidde was er al een week of 5 niet geweest, dus ook het onkruid was goed gegroeid.

De mais en sperziebonen niet, maar de rode kool, bieten en wortels wel. Daar hebben we dus flink wat van meegenomen. Oma en Hidde ruimen nog wat onkruid.


En nu moet Hidde wachten tot volgend jaar, wanneer we ons eigen huis krijgen en Hidde weer een groentetuintje kan beginnen.

Familie

Om in te lijsten. Een avond met (o)pa en alle kinderen en kleinkinderen.

Eneco tour

Wielrennen ! Dat hebben we al eens eerder bekeken. Vorig jaar mei kwam de Giro d'Italia door Leiden heen. Zie http://hollandavonturen.blogspot.com/2010/05/giro-ditalia.html. Dat was lang wachten maar best spannend om de wielrenners zo snel voorbij te zien komen.
Dit jaar weer wielrennen. De Eneco tour begon dit jaar in Amersfoort. De proloog vond hier plaats. De proloog is een individuele tijdrit. Elke minuut start er een renner die dan alleen het parcours rijdt. Diegene met de snelste tijd wint. In dit geval was het een rondje Amersfoort Vathorst van 5,7 km.

De kinderen en ik zijn gaan kijken want het was heel dichtbij van waar wij wonen. Erg spannend is het niet. Je ziet een renner langskomen - gelukkig stond op de meeste volgauto's wie er langs kwam want we hadden geen startlijst bij ons -, maar je hebt geen idee hoe snel of langzaam deze renner is.
We hebben een aantal bekende namen voorbij zien komen (die we oa nog van de Tour de France hadden onthouden)waaronder Theo Bos en Jelle Vanendert.


Na een uurtje moesten we weg en hadden we het wel gezien. Zoals gezegd was het wel grappig om te zien maar niet spannend.

Monday, August 15, 2011

Zomervakantie 2011

De bedoeling voor de zomervakantie 2011 was Engeland. Camping geboekt, overtocht per kanaaltunnel geboekt, dus alles geregeld. Maar .. de weersverwachting voor 'ons' deel van Engeland zag er heel slecht uit. Na wat wikken en wegen besloten om Engeland voor dit jaar te laten en naar Frankrijk te gaan. De laatste paar dagen voor de vakantie nog hard op zoek naar een camping - wij zoeken altijd kleinschalige campings - en uiteindelijk eentje gevonden met plaats in de Franse Pyreneeen.
Zaterdag 16 juli vertrokken, eerst naar Montcriol om een paar dagen bij opa en oma door te brengen, in de Auvergne.

Daar was het weer redelijk; tussen de buien door wel zonnig maar niet echt warm. Op dinsdag 19 juli naar de camping, bij een klein dorpje, Escaro. Een kleinschalige, aparte camping met helaas een leeg zwembad. De eigenaar was er niet dus we zochten zelf een plekje op. Zoals gezegd was het zwembad dus helaas leeg. Daar waren ze mee aan het werk. Uiteindelijk op zaterdag was het zwembad klaar en vol en konden de kinderen zwemmen. Er waren een aantal Nederlandse families met kinderen op de camping waar onze kinderen lekker mee gespeeld hebben. Het zwembad werd gevuld met water uit de beek en was op dat moment 10 graden koud ! Dus niet echt lekker om even een duik te nemen.
We hebben ons prima vermaakt. Het werd vanaf een uur of half 5 echt koel/koud maar overdag lekker zonnig en redelijke temperaturen.
In het nabijgelegen dorpje Villefranche-sur-Conflent hebben we een leuke wandeling gemaakt over/door de stadsmuren.

Op de camping eerst nog op een illegale plek een kampvuur gemaakt (zie foto), later op de daarvoor aangewezen plek.

Een lekkere wandeling gemaakt van 1640 naar 2018 meter, en dat binnen 3 kilometer, dus dat ging af en toe best steil omhoog - en later natuurlijk weer naar beneden.


Een tandradbaantrein in de buurt bracht ons ruim 1000meter hoger. Dat was met name op de terugweg - toen we naar beneden gingen - best spectaculair. Toen zaten we in een open rijtuig en ging het best snel. Een leuke rit ! En in Mont-Louis (ons keerpunt) een heerlijke pizza gegeten !


We hebben ons prima vermaakt in Frankrijk en hadden daar onze ruim twee weken vakantie wel willen doorbrengen. Helaas werden ook hier de vooruitzichten slechter: natter en kouder - en we vonden het al niet warm 's avonds. Toen maar besloten om naar Spanje te gaan. Via internet een paar campings gevonden, gebeld en gelukkig had er nog 1 wat plekken. Onze buren op de camping in Frankrijk zouden met ons meegaan maar helaas kregen zij autopech in Frankrijk en hebben Spanje helemaal niet meer gezien.
De camping in Spanje lag niet ver weg. Zo ongeveer aan de andere kant van de Pyreneen dan waar wij in Frankrijk zaten. Alleen hadden we wel pech. Het weer werd steeds mooier richting Spanje en in Spanje, maar hoe dichter we de camping naderden hoe meer bewolking. En helaas, bij het tent opzetten regende het zelf. Dus dat schoot niet op ! Op maandag aangekomen, met regen dus, dinsdagochtend was even droog maar dinsdagmiddag regende het dusdanig dat er greppels gegraven moesten worden anders zou het water zo de tent inlopen ! Nog hulp gehad van mede-kampeerders en ook nog een tent van afwezige Fransen van water ontdaan want die zagen we zo instorten ! Dat schoot dus niet op qua weer !

Gelukkig was het vanaf woensdag mooi, droog, zonnig, warm weer en hebben we nog heerlijk van onze vakantie in Spanje genoten.
We zaten vlakbij een leuk plaatsje, Sant Llorenc de la Muga waar we ook nog een leuke wandeling gemaakt hebben.

Een dagje Barcelona ! Voor ons alle 4 een nieuwe stad. We gingen er met de trein heen en hebben ter plekke de metro genomen. Mooie gebouwen gezien (oa Gaudi museum), Camp Nou geweest, Sagrada Familia gezien (alles van de buitenkant; we zijn nergens ingeweest. Niet goedkoop en de rijen waren overal flink....)


Park Guell met een prachtig uitzicht over de stad, met schitterend werk van Gaudi, bereikbaar via roltrappen in de straat, was druk maar erg indrukwekkend.

In de oude stad van Barcelona zijn we iets gaan eten eind van de middag. Het was de hele dag drukkend weer geweest, heel af en toe een paar spetters maar om 6 uur barste het echt los !!! Een flink onweer, rukwinden, veel regen, resulteerde in een chaos ! Een uurtje later was het weer voorbij en konden we weer rustig door de stad heenlopen op weg naar het treinstation. De bliksem was ingeslagen dus heel veel winkels zonder stroom, een boom geraakt waarvan de bovenste helft een stuk verderop lag en ondergelopen treinstations - waar wij gelukkig geen last van hadden.


Een mooie dag in Barcelona. Zeker nog een keer een bezoek waard. Ook Figueres, waar wij vlakbij zaten en onze boodschappen deden, is een leuk stadje. Salvador Dali is er geboren en dat heeft geresulteerd in dit schitterende museum en beelden door de hele stad. Het museum hebben we bezocht - eind van de middag toen het was rustiger was. Heel indrukwekkend. Dali heeft ontzettend veel gemaakt en in diverse soorten stijlen. Ook de kinderen waren erg onder de indruk.


Nog wat plaatjes van de Spaanse campig en zwembad.


Op de terugweg nog een dag naar Montcriol voordat we naar huis gingen. Een heerlijke vakantie met lekker weer, wat regen, wat kou, een koud en een lekker warm zwembad, veel pizza's gegeten - niet altijd even lekker: wat dacht je van een pizza met hele zoete worst en jam ?? -, lekker dagje aan de Costa Brava op het strand, Barcelona, Gaudi, Dali, treinen, greppels graven, uitrusten, wandelen, mooie uitzichten in Frankrijk, het Millau viaduct (dat blijft indrukwekkend), veel slingerweggetjes (beetje misselijk af en toe), hard rijdende Fransen, veel wind tussen Perpignan en de Frans/Spaanse grens, na weer aan het Frans gewend te zijn opeens aan het Spaans, lekker Franse kaasjes, lekkere Spaanse wijn, etc.etc.