Thursday, February 24, 2011

Een mistige dag

Een mistige dag in het bos vandaag. Het is een regenachtige, bewolkte dag maar toch gaan Jelle, Hidde, nichtje Julia die bij ons logeert en ik erop uit. We zijn in een bos. Plotseling horen we geritsel, we horen een afschrikwekkend gebrul ! Wat zien we daar door de mist en de bomen heen ??? Het is groot, het is gigantisch, het is .... een dinosaurus !!!

Deze ziet er ook heel gevaarlijk uit. Gelukkig voor ons zijn dinosauriers al 65 miljoen jaar geleden uitgestorven en komen we al deze exemplaren tegen in het Dino bos in Dierenpark Amersfoort ! Ze zien er af en toe levensecht uit; vooral als ze gaan bewegen !

Maar toch zijn er in het park nog levende dino's te vinden:

Tuurlijk heel veel echte dieren te bewonderen. Deze koning en koningin van de jungle gaven biologieles. ' Mama, wat zijn de leeuwen aan het doen ?'

Hier nog een koning en koningin en één van hun onderdanen.

Grote aandacht was er ook voor de olifanten. Erg leuk ! Een kleine olifant was lekker aan het spelen in het zand en kreeg af en toe een schop van één van de anderen die vond dat ze wel erg dicht in de buurt kwam en lastig was. Dit is binnen in het olifantenverblijf. Dat staat in verbinding met buiten en ze lopen de hele tijd van binnen naar buiten.



Een van de eerste dieren die we tegenkwamen waren de bruine beren.

De kinderen hebben zich prima vermaakt. Kijken, spelen, klauteren, doolhof, treintje en heel veel dieren. Naar de 'nachtafdeling' moesten we nog een keer terug. In het donker op zoek naar nachtdieren en dat valt nog niet mee. Gelukkig hingen de luiaards boven ons hoofd en waren ze goed te bewonderen.
Het is redelijk droog gebleven, af en toe een beetje miezer, dus dat viel reuze mee. Het enige nadeel daarvan is dat je niet ergens even lekker kunt gaan zitten. Maar lopend een broodje eten ging ook prima.

Wednesday, February 23, 2011

Voorjaarsvakantie

Voorjaarsvakantie 2011. De kinderen hebben 2 (!) weken vrij en ik 1 week. Deze week brengen we in Afoort door. De eerste zaterdag op bezoek bij familie in Haren. Erg gezellig om een deel van mijn familie weer te zien. We gingen met de trein dus ook Jelle weer blij o:)

Gisteren, dinsdag 22 februari, met de jongens naar Ecodrome in Zwolle geweest. Erg leuk voor mijn kinderen die van doen maar ook van leren houden. Deels binnen en deels buiten. Een paar buitenattracties deden het niet ivm de kou. Je kan namelijk varen met kano's maar met een bevroren meer wordt dat wat lastig.
Er was echter nog genoeg over om te zien en beleven. Mammoet botten opgraven; een kamer vol met fossielen, gesteenten en botten; echte spinnen - veel vogelspinachtigen...; de jungle met kaaimannen, enorme vissen, hagedissen en penseelaapjes; doolhof; speeltuin; de ijstijd; schildpaddendskelters; reis door de tijd en nog veel meer.
Kortom, de jongens hebben zich prima vermaakt.Helaas was ik mijn fototoestel vergeten dus onderstaande foto's zijn geleend van de site van Ecodrome.


De pyramide van...

.. nee, niet van Gizeh of Cheops alhoewel we dat allemaal wel erg leuk zouden vinden. Maar Egypte is op dit moment niet onze favoriete vakantie bestemming !
Nee, de pyramide van Austerlitz dus. Nog nooit geweest dus een eerste keer voor ons allemaal.
Gelegen op het hoogste punt van de Utrechtse Heuvelrug en in 1804 gebouwd, door generaal Marmont, als eerbetoon aan Napoleon Bonaparte.
De jongens zijn naar boven geklommen, hebben daar het uitzicht bewonderd en gelezen over generaal Marmont.


We hebben niet de speeltuin en horecagelegenheid bezocht maar hebben verder heerlijk een stuk door het bos gewandeld.

Verkleden

Hidde heeft nog een flinke kist vol met verkleedkleren. En daar wordt zo af en toe nog flink gebruik van gemaakt - al worden sommige pakjes wat klein... Zo ook laatst, toen nichtje Julia een middagje op bezoek kwam.

Sunday, February 6, 2011

Cito

Het is achter de rug voor Jelle. Drie dagen Citotoets: rekenen, taal, studievaardigheden en wereldorientatie.

Een beetje nerveus was hij dinsdagochtend wel. Een ontbijtje met banaan, een wat lekkerder koekje dan normaal mee en op naar school.
Dinsdagmiddag een opgeluchte Jelle aan de lijn. Het viel allemaal reuze mee; hij vond het zelfs wel makkelijk. En ook woensdag en donderdag liep het allemaal lekker.
Donderdag na afloop kregen ze ' champagne ' en taart op school.
Komende week gaat Jelle in A'foort lessen op een school volgen en nog bij andere scholen kijken. En dan beslissen waar hij de komende jaren zal doorbrengen.
Eerst dit schooljaar natuurlijk nog de musical en kamp.