Tuesday, April 26, 2011

Jarig !!

Op zaterdag 9 april was Hidde jarig en werd 9 jaar !! Op vrijdag trakteren. In tegenstelling tot vorig jaar wist hij nu al 3 dagen van te voren wat hij wilde trakteren. Het werden leuk ingepakte bekertjes met een assortiment aan snoepjes erin. Het zag er heel vrolijk uit !

Op zaterdag 9 april zijn echte verjaardag ! Huis versierd en toen Hidde beneden kwam stond er een hele grote doos op hem te wachten. En daarin een voor Hidde supercadeau ! Een heel gave stereotoren. We hebben gelijk kunnen genieten het weekend; en dan met name van Michael Jackson.

Een leuke gezellige dag met zon, visite, leuke cadeau's en een lekkere taart.

Hidde had een spel voor de wii gekregen en die werd meteen uitgeprobeerd. Ook de drie grote neven vonden het erg gezellig om even mee te wii-en !

Een verjaardagspartijtje zit nog in de planning. Hidde wist nog niet zeker wat hij wilde gaan doen. En als we het wat later doen is het meteen een 'afscheidje' van zijn vriendjes voordat we officieel gaan verhuizen.

Sunday, April 3, 2011

Schoolactiviteiten

Behalve met de gewone taken als rekenen, taal, aardrijkskunde etc. doen de kinderen natuurlijk ook andere dingen op school.
Jelle ging samen met alle andere kinderen van de groepen 7 en 8 weer wandelen voor water. Dus 6 kilometer lopen met 6 liter op je rug; en dat alles voor het goede doel. Het weer was prima. Niet te warm, niet te koud, droog en het ging allemaal goed. Ze hebben weer veel geld opgehaald voor een waterproject in Kenia.

Voor Hidde is afgelopen dinsdag het schooltuinen project begonnen. Elke dinsdagochtend fietsen ze nu naar hun eigen tuintje toe.
Er werd begonnen met de uitleg: Hidde zit rechts op de foto.
Daarna was het tijd voor 'paadjes trappen', om je eigen tuintje te markeren.

En toen begon het echte werk. Het poten van aardappelen en het zaaien van sterrekers. En nu maar kijken volgende week of er al iets groens te zien is !

In de groepen 8 gaat er nu begonnen worden met werken aan de musical. Elk kind mocht 3 rollen opgeven die hij/zij graag wilde zijn, en 3 rollen die hij/zij absoluut niet wilde zijn. Volgende week hoort Jelle welke rol hij spelen mag. Behalve tegen mij wordt er verder niets tegen iemand gezegd. Het moet strikt geheim blijven welke musical er gespeeld zal gaan worden en welke rol Jelle daarin gaat spelen. Dat horen en zien we wel in juni !

Breakdance


Hidde heeft vorig jaar een aantal breakdance lessen gevolgd en ook dit jaar wilde hij weer heel graag aan een nieuwe reeks lessen meedoen. Vorig jaar bij de laatste les mochten de ouders komen kijken maar dat had Hidde niet gemeld....
Gelukkig was hij dat dit keer niet 'vergeten' en mocht ik zijn laatste les meemaken. Natuurlijk hadden we wel eens iets gezien als hij thuis aan het oefenen was - en laatst voor ons en vrienden een kleine mini-optreden had verzorgd - maar het was wel heel leuk om nu ook de les eens te volgen.

Op de video zie je Hidde achteraan, in het zwarte t-shirt met witte mouwen. Er doen ook nog een 5-tal meisjes mee maar die staan nog achter de jongens en ik wilde graag diegene die les geeft op de video hebben. Dus de meiden zien jullie niet.

Of er nog een vervolgcursus komt voor de zomer is nog niet duidelijk. Maar niet getreurd; na de vakantie gaat Hidde breakdance lessen volgen bij een dansschool hier in de buurt ! In de tussentijd moet hij blijven oefenen. Alle moves die hij al geleerd heeft; oa de sixstep, toprock, backspin, turtle, baby-freeze en de helicopter, en ook via YouTube kan hij 'les krijgen'. Dus hij hoeft zich tot na de zomer niet te vervelen en het ook niet te vergeten !