Sunday, June 19, 2011

Chapeau !

Jelle is al jaren lid van de Donald Duck en vindt het nog steeds leuk. Elke vrijdagmiddag ploft de DD op de mat en wordt deze door zowel Jelle als Hidde gelezen. Daar we op vrijdagmiddag na schooltijd altijd naar Afoort gaan is dit of in de auto of in de trein. De Donald Ducks worden allemaal verzameld en letterlijk stukgelezen.
Maar niet altijd even goed gelezen.....

In het weekend kregen mijn ouders al klasgenoten van Hidde op bezoek en op de dinsdag na Pinksteren hoorde Jelle het ook in zijn klas. Hij staat in de DD !!!

Bijna onherkenbaar maar wel met naam erbij !

Thursday, June 16, 2011

Schooltuin

Hidde is al sinds begin april enthousiast bezig met zijn schooltuin. Elke dinsdag de laarzen achterop de fiets en richting de schooltuinen.
Vanavond, donderdag 16 juni, was er open avond. Naast natuurlijk het bewonderen van Hidde zijn tuintje, en van een aantal anderen uit zijn klas, heeft Hidde nog een speurtochtje gedaan en heeft hij ook nog gewerkt in zijn tuintje.
Op het stuk land staan 375 tuintjes. Elk tuintje meet 110 cm bij 4 meter.

Hier is Hidde aan het schoffelen.

In zijn tuintje staan nu prei, rode bieten, aardappelen, afrikaantjes, mais, rode kool, groene kool, sla, uien, andijvie en Hidde heeft net van de week sperziebonen gepoot. Nog twee weken schooltuin. We moeten in de vakantie maar eens terugkomen om te kijken wat er allemaal geoogst kan worden.

Avondvierdaagse

Terwijl Jelle op schoolkamp is loopt Hidde voor het eerst de avondvierdaagse. En daar mama en oma ook meelopen doen we de 5km o:)
Ik heb vroeger wel een paar keer gelopen (keer of 4 denk ik) maar geen idee waar mijn 'avondvierdaagse kruisje' is dus ik vul maar in dat ik voor de eerste keer loop.
Elke dag iets vroeger weg uit werk om op tijd te starten. Het is best vroeg om 18.00 uur al te beginnen met lopen.
Het is de hele avondvierdaagse heerlijk weer. Geen regen gehad, wel af en toe veel wind maar heerlijk om te lopen. We zien wat stukjes van Leiderdorp die we nog niet kenden.
Hidde is heel trots op zijn kruisje. Zien jullie het nog tussen de Bakogan op zijn t-shirt ?

Leeuwerikdag

Eind mei was er Leeuwerikdag op de school. Een jaarlijks feest op school rond een thema. Dit jaar was het muziek.
De kinderen hadden al twee weken lang dingen met/over muziek gedaan. Jelle heeft een powerpoint presentatie gemaakt over new age muziek die tijdens de Leeuwerikdag werd getoond.
Op de dag zelf heeft Hidde oa djembe gespeeld, aan yoga gedaan en - zie hieronder - met klasgenoten kijken naar karaoke. Het klinkt zeker heel mooi o:)

Jelle heeft zelf karaoke gedaan.

Jelle, Jiska en Rogier zitten te wachten totdat ze live komen op Radio Unity die deze dag aanwezig is op de Leeuwerik en alles uitzend.

Na schooltijd treden er bands op, zijn er wat kraampjes waar je iets kan kopen, is er een waarzegster, een springkussen. Hidde is al snel weg met een vriendje maar Jelle en ik vermaken ons een tijd met het luisteren naar de bands.
Een muzikale schooldag.

Kampen

Hemelvaart weekend en de dagen daarna. Jelle heeft eerst 4 dagen scouting kamp - kwam al met weinig stem terug - en aansluitend 3 dagen schoolkamp - toen echt geen stem meer !

Scouting : Een heerlijk warm zonnig weekend, behalve de zondag. Scouting met zowel de welpen als de scouts. Scoutingkamp, dus : tenten opzetten, kampvuur, met aanwijzingen een tocht door het bos met opdrachten daarbij (kaartspelletjes, renspelletje), lopen naar Nunspeet (vrijdagvond gingen de scouts met z'n allen omdat ze al door al het snoep heenwaren o:)), naar bezoekerscentrum Staatsbosbeheer in Nunspeet gelopen, uitkijktorenop, lopen naar Zanderplas, een recreatieplas dus heerlijk zon / water / zand / zwemmen, veel patat gegeten, zondag in de regen de tenten opruimen - klusje voor de scouts en leiding - en zo kwam iedereen zondagmiddag moe, toch wel nat en aardig hees weer terug.





Toen meteen de volgende dag, maandag 6 juni, op schoolkamp. Om 9 uur vertrok de bus richting Hoeven. Ze moesten onderweg een aparte tas met droge kleren - t/m de schoenen - mee en en al snel bleek waarom. Survival in Woerden ! Dus klimwand, via touwen over sloten heen - dus dat werd meer in sloten, enz. Erg leuk. Ze konden daar lekker douchen en de natte, vieze kleren gingen later terug naar school en konden door de (groot)ouders opgepikt worden.
Schoolkamp : veel tafelvoetbal, pingponge, schommels, 's avonds leven cluedo zonder zaklaantaarn, daarna nog een nachtspel in het bos, kanovaren, wandelen, bbq, bonte avond (Jelle had wel wat voorbereid maar heeft het uiteindelijk niet gedaan), disco, tafelvoetbaltoernooi, laat naar bed.
Woensdag 8 juni laatste dag schoolkamp. Eerst nog lekker naar bosbad Hoeven met zwemmen, waterfietsen, roeiboten, waterglijbanen met en zonder band, speeltuinen, treintje; erg leuk allemaal. En woensdagmiddag heel moe en met helemaal geen stem meer thuis.
Zeven hele leuke vermoeiende kampdagen !!!