Thursday, August 18, 2011

Tuintje

Nog 1 keer naar Hidde zijn schooltuintje in Leiderdorp. Vanaf half augustus komen we daar niet meer. Hidde was er al een week of 5 niet geweest, dus ook het onkruid was goed gegroeid.

De mais en sperziebonen niet, maar de rode kool, bieten en wortels wel. Daar hebben we dus flink wat van meegenomen. Oma en Hidde ruimen nog wat onkruid.


En nu moet Hidde wachten tot volgend jaar, wanneer we ons eigen huis krijgen en Hidde weer een groentetuintje kan beginnen.

Familie

Om in te lijsten. Een avond met (o)pa en alle kinderen en kleinkinderen.

Eneco tour

Wielrennen ! Dat hebben we al eens eerder bekeken. Vorig jaar mei kwam de Giro d'Italia door Leiden heen. Zie http://hollandavonturen.blogspot.com/2010/05/giro-ditalia.html. Dat was lang wachten maar best spannend om de wielrenners zo snel voorbij te zien komen.
Dit jaar weer wielrennen. De Eneco tour begon dit jaar in Amersfoort. De proloog vond hier plaats. De proloog is een individuele tijdrit. Elke minuut start er een renner die dan alleen het parcours rijdt. Diegene met de snelste tijd wint. In dit geval was het een rondje Amersfoort Vathorst van 5,7 km.

De kinderen en ik zijn gaan kijken want het was heel dichtbij van waar wij wonen. Erg spannend is het niet. Je ziet een renner langskomen - gelukkig stond op de meeste volgauto's wie er langs kwam want we hadden geen startlijst bij ons -, maar je hebt geen idee hoe snel of langzaam deze renner is.
We hebben een aantal bekende namen voorbij zien komen (die we oa nog van de Tour de France hadden onthouden)waaronder Theo Bos en Jelle Vanendert.


Na een uurtje moesten we weg en hadden we het wel gezien. Zoals gezegd was het wel grappig om te zien maar niet spannend.

Monday, August 15, 2011

Zomervakantie 2011

De bedoeling voor de zomervakantie 2011 was Engeland. Camping geboekt, overtocht per kanaaltunnel geboekt, dus alles geregeld. Maar .. de weersverwachting voor 'ons' deel van Engeland zag er heel slecht uit. Na wat wikken en wegen besloten om Engeland voor dit jaar te laten en naar Frankrijk te gaan. De laatste paar dagen voor de vakantie nog hard op zoek naar een camping - wij zoeken altijd kleinschalige campings - en uiteindelijk eentje gevonden met plaats in de Franse Pyreneeen.
Zaterdag 16 juli vertrokken, eerst naar Montcriol om een paar dagen bij opa en oma door te brengen, in de Auvergne.

Daar was het weer redelijk; tussen de buien door wel zonnig maar niet echt warm. Op dinsdag 19 juli naar de camping, bij een klein dorpje, Escaro. Een kleinschalige, aparte camping met helaas een leeg zwembad. De eigenaar was er niet dus we zochten zelf een plekje op. Zoals gezegd was het zwembad dus helaas leeg. Daar waren ze mee aan het werk. Uiteindelijk op zaterdag was het zwembad klaar en vol en konden de kinderen zwemmen. Er waren een aantal Nederlandse families met kinderen op de camping waar onze kinderen lekker mee gespeeld hebben. Het zwembad werd gevuld met water uit de beek en was op dat moment 10 graden koud ! Dus niet echt lekker om even een duik te nemen.
We hebben ons prima vermaakt. Het werd vanaf een uur of half 5 echt koel/koud maar overdag lekker zonnig en redelijke temperaturen.
In het nabijgelegen dorpje Villefranche-sur-Conflent hebben we een leuke wandeling gemaakt over/door de stadsmuren.

Op de camping eerst nog op een illegale plek een kampvuur gemaakt (zie foto), later op de daarvoor aangewezen plek.

Een lekkere wandeling gemaakt van 1640 naar 2018 meter, en dat binnen 3 kilometer, dus dat ging af en toe best steil omhoog - en later natuurlijk weer naar beneden.


Een tandradbaantrein in de buurt bracht ons ruim 1000meter hoger. Dat was met name op de terugweg - toen we naar beneden gingen - best spectaculair. Toen zaten we in een open rijtuig en ging het best snel. Een leuke rit ! En in Mont-Louis (ons keerpunt) een heerlijke pizza gegeten !


We hebben ons prima vermaakt in Frankrijk en hadden daar onze ruim twee weken vakantie wel willen doorbrengen. Helaas werden ook hier de vooruitzichten slechter: natter en kouder - en we vonden het al niet warm 's avonds. Toen maar besloten om naar Spanje te gaan. Via internet een paar campings gevonden, gebeld en gelukkig had er nog 1 wat plekken. Onze buren op de camping in Frankrijk zouden met ons meegaan maar helaas kregen zij autopech in Frankrijk en hebben Spanje helemaal niet meer gezien.
De camping in Spanje lag niet ver weg. Zo ongeveer aan de andere kant van de Pyreneen dan waar wij in Frankrijk zaten. Alleen hadden we wel pech. Het weer werd steeds mooier richting Spanje en in Spanje, maar hoe dichter we de camping naderden hoe meer bewolking. En helaas, bij het tent opzetten regende het zelf. Dus dat schoot niet op ! Op maandag aangekomen, met regen dus, dinsdagochtend was even droog maar dinsdagmiddag regende het dusdanig dat er greppels gegraven moesten worden anders zou het water zo de tent inlopen ! Nog hulp gehad van mede-kampeerders en ook nog een tent van afwezige Fransen van water ontdaan want die zagen we zo instorten ! Dat schoot dus niet op qua weer !

Gelukkig was het vanaf woensdag mooi, droog, zonnig, warm weer en hebben we nog heerlijk van onze vakantie in Spanje genoten.
We zaten vlakbij een leuk plaatsje, Sant Llorenc de la Muga waar we ook nog een leuke wandeling gemaakt hebben.

Een dagje Barcelona ! Voor ons alle 4 een nieuwe stad. We gingen er met de trein heen en hebben ter plekke de metro genomen. Mooie gebouwen gezien (oa Gaudi museum), Camp Nou geweest, Sagrada Familia gezien (alles van de buitenkant; we zijn nergens ingeweest. Niet goedkoop en de rijen waren overal flink....)


Park Guell met een prachtig uitzicht over de stad, met schitterend werk van Gaudi, bereikbaar via roltrappen in de straat, was druk maar erg indrukwekkend.

In de oude stad van Barcelona zijn we iets gaan eten eind van de middag. Het was de hele dag drukkend weer geweest, heel af en toe een paar spetters maar om 6 uur barste het echt los !!! Een flink onweer, rukwinden, veel regen, resulteerde in een chaos ! Een uurtje later was het weer voorbij en konden we weer rustig door de stad heenlopen op weg naar het treinstation. De bliksem was ingeslagen dus heel veel winkels zonder stroom, een boom geraakt waarvan de bovenste helft een stuk verderop lag en ondergelopen treinstations - waar wij gelukkig geen last van hadden.


Een mooie dag in Barcelona. Zeker nog een keer een bezoek waard. Ook Figueres, waar wij vlakbij zaten en onze boodschappen deden, is een leuk stadje. Salvador Dali is er geboren en dat heeft geresulteerd in dit schitterende museum en beelden door de hele stad. Het museum hebben we bezocht - eind van de middag toen het was rustiger was. Heel indrukwekkend. Dali heeft ontzettend veel gemaakt en in diverse soorten stijlen. Ook de kinderen waren erg onder de indruk.


Nog wat plaatjes van de Spaanse campig en zwembad.


Op de terugweg nog een dag naar Montcriol voordat we naar huis gingen. Een heerlijke vakantie met lekker weer, wat regen, wat kou, een koud en een lekker warm zwembad, veel pizza's gegeten - niet altijd even lekker: wat dacht je van een pizza met hele zoete worst en jam ?? -, lekker dagje aan de Costa Brava op het strand, Barcelona, Gaudi, Dali, treinen, greppels graven, uitrusten, wandelen, mooie uitzichten in Frankrijk, het Millau viaduct (dat blijft indrukwekkend), veel slingerweggetjes (beetje misselijk af en toe), hard rijdende Fransen, veel wind tussen Perpignan en de Frans/Spaanse grens, na weer aan het Frans gewend te zijn opeens aan het Spaans, lekker Franse kaasjes, lekkere Spaanse wijn, etc.etc.

Saturday, August 6, 2011

Zomervakantie

Op woensdag 29 juni heeft dan ook Hidde zijn laatste schooldag en is het tijd voor vakantie. Om 12.00 uur uit en afscheid nemen van zijn vriendjes.

Dan door naar Engelse les. Ook hier afscheid want ook dit is de laatste keer dat ze bij juf Nienke een Engelse les zullen volgen.

Op donderdag vertrekken we naar Amersfoort met de trein. Eerder in de week hebben Jelle en ik een busje gehuurd en nog een heleboel spullen naar Amersfoort verhuisd. We nemen nu de laatste kleren mee. Maar er ligt nog wel wat in Ldorp wat we binnenkort zullen ophalen.
We gaan met z'n vieren naar Amersfoort, daar Leon, een vriendje van Hidde, met ons meegaat en gezellig een paar daagjes komt logeren.

Het weer is helaas niet warm genoeg om naar het Bosbad te kunnen gaan maar de heren vermaken zich de meeste tijd toch wel buiten. Voetballen, fietsen, skelteren, naar de skeelerbaan in de buurt, en we gaan lekker wandelen - en holen graven - in de Soesterduinen. Het zijn een gezellige aantal dagen.


De eerste volle twee weken van de vakantie is het wisselend weer. We kunnen nog een keer naar het Bosbad waar de kinderen zich prima vermaken maar er zijn ook dagen dat het de hele dag regent en gewoonweg herfstachtig is. We gaan nog naar Leiderdorp om wat spullen op te halen en Jelle heeft nog een afspraak bij de orthodontist.
De bedoeling was dat we op vakantie zouden gaan naar Engeland. Alle kampeerspullen worden tevoorzijn gehaald, nog wat zaken gekocht, geprobeerd of alles in de auto en in de dakkoffer past en dan zijn we er klaar voor.
Op zaterdag 16 juli staat gepland dat we de Kanaaltunnel naar Engeland nemen. Echter, de weersverwachting voor Engeland is dermate slecht, dat we besluiten om naar Frankrijk te gaan. De laatste twee dagen nog op zoek naar een camping. En dat valt nog niet mee. Wij zoeken altijd kleine campings en die zitten gauw vol. Maar we vinden een plek op een camping in de Franse Pyreneeen en op zaterdag 16 juli vertrekken we heel vroeg in de ochtend naar Frankrijk. We gaan eerst een paar dagen naar opa en oma in Montcriol. Zie de volgende post voor het vakantieverslag.

Einde basisschooltijd

Juni 2011. De laatste maand basisschool voor Jelle. Een maand met oa kamp, musical, afscheid.
Er wordt veel geoefend voor de musical. Jelle heeft een kleine maar lekkere rol. Hij mag lekker spekkies eten op het toneel !!! De musical heet 'Hospitaal Abnormaal' en gaat - hoe kan het ook anders - over het wel en wee in een ziekenhuis. Maar niet zomaar een ziekenhuis; nee er gebeuren allemaal rare dingen.
De musical wordt 's middags opgevoerd voor de andere leerlingen - waaronder Hidde natuurlijk - en die mag 's avonds weer mee als de musical wordt opgevoerd voor ouders, grootouders, broers, zussen, tantes, ooms etc. Wij zijn met z'n vijven om Jelle en de anderen te bewonderen. Een snikhete dag, dus een redelijk warme zaal in de nabijgelegen middelbare school maar een leuke avond !



Na afloop van de musical is er eerst nog een borrel voor kinderen en ouders op school en aansluitend een disco voor de kinderen. Gelukkig mogen ze de volende dag, allerlaatste dag op school, wat later aanwezig zijn.
Als afscheid krijgen de kinderen een fotoboek van hun jaren op de Leeuwerik. Zelfs van Jelle, die maar 1 jaar en 4 maanden op deze school heeft gezeten, zitten er een aantal leuke foto's bij. De laatste dag is er toch een van tranen, emoties, nog een keer afscheidnemen.

En dan is het eind juni en zit Jelle zijn leven als basisschoolleerling erop. Nu ruim 7 weken vrij en dan op naar de middelbare school.

Hidde's verjaardags/afscheidsfeestje


Hidde zijn verjaardag is al lang geweest als hij ' eindelijk ' een feestje geeft. Het wordt een gecombineerd verjaardags/afscheidsfeestje eind juni. Zo kan hij zijn verjaardag nog een beetje vieren en gelijk wat afscheid nemen van zijn vriendjes.
Hidde heeft 6 vriendjes uitgenodigd en met z'n 7-en gaan ze mysterygolfen en spelen in de bubble jungle. Na het uitpakken van de leuke en welkome cadeautjes die Hidde krijgt beginnen we met mysterygolfen. Dat is in dit geval midgetgolfen in het donker - wel met fluoriscerend licht - en je kan tevens een raadsel oplossen. Het is wel druk op de woensdagmiddag maar we hoeven gelukkig nergens lang te wachten. Oma heeft een groepje van 4 jongens en ik loop er achter aan met de andere 3.
Na een 1,5 uur midgetgolfen is het tijd voor de Bubble jungle. Een indoorspeelparadijs voor kinderen t/m 12 jaar. De jongens vermaken zich prima. Het is er erg druk, veel herrie maar daar hebben de heren geen last van. Ze doen lekker mee. Na frietjes, drinken, frikandel weer lekker even spelen en eind van de middag worden alle heren weer thuisgebracht. Het was een leuk feestje.
Helaas geen foto's hiervan ! De camera's liggen allemaal in Amersfoort en het toestel in Leiderdorp was helaas onvindbaar.

Foto's van Kamp

Een hele kleine selectie foto's van Jelle zijn kamp. Er zijn er nog veel meer....