Wednesday, November 30, 2011

Streetwise

Op maandag 14 november had Hidde het project Streetwise van de ANWB op school.

De vrijdag ervoor was zijn fiets al gekeurd en maandagochtend kon hij met een goedgekeurde fiets naar school. Alleen was zijn achterband toen leeg ! Gelukkig was dat een kwestie van oppompen en kon hij toch gewoon naar school.

Het programma Trapvaardig werd gevolgd. Dit programma traint de kinderen van de groepen 7 en 8 in praktische fietsvaardigheid. Ze fietsen over een uitdagend parcours en trainen moeilijke manoeuvres. Ook rijden ze met een zware rugtas op. Zijn ze vast een beetje voorbereid voor als ze naar de middelbare school gaan ! Als afsluiting mochten ze allemaal op een elektrische step rijden.
De foto is van Hidde zijn klas op het schoolplein. Van het Streetwise verder zijn helaas geen foto's.

Mist


November 2011. Een rustige herfstmaand met weinig wind, geen regen, niet koud, redelijk hoge temperaturen; kortom best wel lekker.
En een paar dagen mist. Hele dichte mist met weinig zicht. We liepen een rondje Afoort en gingen bij ons nieuw te bouwen huis langs. Daar is al een en ander te zien. We hopen op een voorlopig nog steeds rustige herfst en winter zonder sneeuw, hagelbuien, regen etc. zodat ze lekker door kunnen bouwen aan ons huis.
We lopen terug naar huis. De hockeyers hoorden we spelen - de keeper kon echt de andere keeper niet zien - en ook bij het trainen van Hidde zag je de overkant van het veld niet - en dat was nog wel in de breedte.

Ajax Amsterdam

Een avondje voetbal. Normaal vanaf de bank thuis, nu live in de Arena. Bert en Hidde mochten gebruik maken van twee seizoenskaarten. En dat wilde Hidde wel. Ondanks de magere resultaten van Ajax tot nu toe zag hij het vol vertrouwen tegemoet.
Voor Hidde was het de tweede keer dat hij naar de Arena gaat. Dat blijft een hele belevenis. Mooi op tijd naar het stadion. Het parkeren was al gaaf volgens Hidde want ons autootje stond wel mooi geparkeerd tussen allemaal Maserati's, Porsches, BMW's,dure Audi's etc.etc.
Daar Bert en Hidde al vroeg in het stadion waren hadden ze mooi om de tijd om wat te eten, drinken, rond te kijken etc.
En dan de wedstrijd zelf. Ajax - NAC. Tot de 85ste minuut zag het er goed uit. Ajax kwam in de 84ste minuut op een 2-0 voorsprong. En toen...... 2-1 in de 85ste en 2-2 in de 89ste minuut. Dus een niet heel blij jongetje. Wel was het ontzettend leuk om er weer eens bij te zijn.

Foto's zijn gemaakt voor de wedstrijd begon.

Wednesday, November 9, 2011

Schoolfoto

Voor het eerst geen schoolfoto van de broers. Hier de schoolfoto's van Hidde. Die van Jelle volgen nog (hopen we; ze hadden toevallig het maken van de schoolfoto's 1 dag na elkaar maar die van Jelle nog niet gezien).

Het Halloween effect...

Gelukkig is het niet besmettelijk en verdwijnt het vanzelf...

Thursday, November 3, 2011

Halloween

Halloween is officieel op 31 oktober. Hier gingen echter een heel stel kinderen uit de buurt al op zondag 30 oktober trick or treaten. Ook Hidde en Jelle liepen mee. Ze kunnen nog een tijdje voort met het opgehaalde snoep....

Paarden

Mijn broer en schoonzus rijden al jaren paard en hebben ook zelf een aantal paarden.
Vorig weekend was er bij ons in de buurt de NK Quarter Horse. En daar deed onze schoonzus / tante ook aan mee.
Op fietsafstand van ons dus erg leuk om daar heen te fietsen en te kijken. Voor ons een hele nieuwe ervaring. Bij Quarter Horse rijden gaat het er heel Amerikaans aan toe. Twee van de vier juryleden komen ook uit Amerika.
Alle deelnemers en heel wat toeschouwers dragen in ieder geval een cowboyhoed. Alle deelnemers hebben ook nog schitterende kleding, beenbeschermers, sporen, cowboylaarzen etc. Ziet er heel leuk uit. We hebben een aantal wedstrijden bekeken : van jong tot oud doet mee.

Schoonzus had vrijdag en zaterdag met wedstrijden al een derde en vierde plaats behaald. Zondag - toen wij keken - ging het helaas wat minder. Een diskwalificatie en in een andere wedstrijd niet door de voorrondes heen. Dat was jammer!

Paard en amazone in opperste concentratie bezig met de wedstrijd.

Ook Jelle (zie hieronder) en Hidde mochten nog even op Lilly rijden. Dat vonden ze wel heel stoer!

Tuesday, November 1, 2011

Witte fietsen


Afgelopen zondag naar park de Hoge Veluwe gereden. De auto geparkeerd, entree betaald en voor het eerst kennis gemaakt met het fenomeen de Witte Fietsen. Er schijnen er 1700 in het park te zijn. Wij hadden er maar vier nodig dus dat was geen probleem.

Een hele leuke dag gehad. Lekker gefietst, lang gewandeld, het Museonder bekeken, verschillende natuur gezien als bos, zand, hei en... we hebben ook een hert gezien ! Een vrouwtjes edelhert. Heel erg leuk. Verder heel veel sporen gezien van allerlei dieren maar niet de dieren zelf meer gezien. Het leek wel safari. Achter elke boom verwachtte je een moeflon, ree of everzwijn !
Het was redelijk weer, best wel druk maar daar merk je op sommige stukken helemaal niets van. Het merendeel van de bezoekers - waaronder heel veel buitenlandse toeristen - rijdt rond op een witte fiets. Je kan deze bij een paar fietsenstallingen achterlaten en ophalen. Als je onderweg fietsen ziet mag je die niet meenemen. En dat is maar goed ook. Wij gingen midden in het park een flinke wandeling maken en lieten de fietsen ergens tegen een paaltje staan.

Na 1,5 uur terug en gelukkig stonden ze er nog. Anders hadden we nog een heel stuk moeten lopen !
Het jachtslot St. Hubertus schijnt ook heel mooi te zijn en ook het Kroller Muller museum bewaren we zeker voor een volgend bezoek. Want we komen zeker terug !

Dagje Amsterdam

In de herfstvakantie waren we allemaal een dagje vrij. Om dit te vieren, en ook Bert zijn verjaardag (die altijd in de herfstvakantie valt) gaan we een dagje met z'n vieren op stap. Dit keer is de keus gevallen op Amsterdam.
De kinderen logeren in Leiderdorp de dagen ervoor en vrij vroeg halen wij ze daar op. We rijden naar Amstelveen, parkeren daar de auto en nemen de sneltram Amsterdam in.
Eerste stop : Anne Frank Museum. Dat was even slikken toen we daar aan kwamen. Een hele hele lange rij. We hadden eerder in de week al gekeken of we online kaarten konden bestellen maar dat zijn er maar een beperkt aantal per dag en die waren allemaal al uitverkocht. Na wat beraadslagen toch maar in de rij gaan staan. Het duurde ongeveer een half uur voordat we binnen waren en het begon pas hard te regenen toen we echt half binnen/half buiten stonden - dus nog net een beetje veel nat konden worden !
Het is en blijft indrukwekkend om het Achterhuis te zien, er doorheen te lopen, foto's, de dagboeken (Anne heeft er verscheidene volgeschreven), tv beelden etc. te zien. De jongens kennen beiden het verhaal achter Anne Frank en het Achterhuis dus ze wisten van de achtergrond.
Na dit bezoek naar het Rembrandtplein waar we bij Broodje Dobben geluncht hebben. Simpel maar erg lekker.
Daarna naar het Tropenmuseum. Een heel leuk museum waar we nog nooit geweest waren. Heel veel leuke, interessante, boeiende, grappige, aparte spullen van over de hele wereld. Veel interactief en dus ook erg leuk voor de kinderen.
Jelle en Hidde gingen ook nog een speciaal kinderprogramma volgen over China. Ze kregen tai chi les, namen een kijkje in een paraplufabriek, leerden over de Chinese geneeskunst en leerden in een kamer van de manager van de paraplufabriek alles over Yin en Yang.


Daarna gingen ze koken. Groene theekoekjes en noedels. Ze vonden het erg interessant en leuk om te doen.
Toen om 17.00 uur het museum dicht ging moesten we er dus helaas uit. Op naar het avondeten. We zijn terecht gekomen bij vegetarisch restaurant de Golden Temple in de Utrechtsestraat en hebben heerlijk gegeten. Indiaas voor Bert en Jelle, pizza voor Hidde en mediteraanse Mezze hapjes voor mij. Ook bekende mensen weten de weg naar dit restaurant te vinden want Woody Harrelson - bekende Amerikaanse acteur - kwam binnen en hij kwam daar zeker niet voor het eerst.
Na een heerlijke dag Amsterdam de auto weer op gepikt in Amstelveen en op naar huis.