Friday, December 16, 2011

Een vroege kerstboom

Zo vroeg als dit jaar hebben we de kerstboom nog nooit in huis gehad. Op zaterdag 10 december gingen Jelle en Bert naar Austerlitz om zelf een boom in het bos uit te zoeken en om te zagen.

Hier Jelle bij de uitgekozen boom.

En Bert bij dezelfde boom maar dan omgezaagd.

Er waren aardig wat mensen op de been voor een kerstboom. Een en ander werd opgeluisterd door deze kerstband.

Ja, en toen moest de boom naar binnen en in een standaard worden gezet (die eerst nog even gekocht moest worden). Het had wat voeten in de aarde, oftewel boom in de standaard, maar uiteindelijk stond de boom - beetje scheef maar verder prima - in de kamer.
Alle kerstversiering tevoorschijn gehaald en de kinderen konnen beginnen. Tenminste, eerst de lampjes en dat is werk voor de ouders. Eerst heb ik het geprobeerd. Maar dat leek nergens naar (wat vervelend nou o:)) en toen Bert. Die een keer de lampjes er in geprutst en er weer uitgehaald. En toen hoefden ze er niet meer in want ze deden het niet meer. Meteen in de KCA bak. Toen wachten met versieren want het was al te laat om naar de winkel te gaan voor nieuwe lichtjes.
Zondagochtend 10.00 uur (de Karwei was gelukkig open) stonden Hidde en ik voor de deur en konden we kerstboomverlichting kopen. Die erin en de kinderen hebben de rest van de boom versierd.
Zie hieronder een detail van de boom. Mijn broer en schoonzus zijn in Amerika geweest vorige maand en hebben 3 treintjes meegenomen. Met name voor Jelle maar ook wij vinden ze erg leuk.

De vroege kerstboom staat !

Sinterklaas

Dit jaar hebben de jongens diverse keren Sinterklaas gevierd.
Met oma/opa/oom/tante hadden we al een tijdje geleden lootjes getrokken (online : ideaal) en moest er voor diegene die je getrokken had een cadeau met surprise en gedicht komen.
Ook op school werden er lootjes getrokken en moesten de heren aan de bak. En dan had Jelle ook nog Sinterklaas op scouting. Het was weer knutseltijd dus.
Hieronder wat surprises in de maak.

Hidde zijn surprise voor school. Hij had een meisje getrokken die dol is op paarden, paardrijden en turnen. Het werd een paard dus.

Wat trips naar een drukke stad om cadeaus te zoeken en, toen dat niet hielp, de Sint maar geholpen via de diverse webwinkels.
En toen was het zaterdag 3 december. Eerst had Jelle 's middags Sinterklaasviering op de scouting. Even na 4 uur thuis en direkt in de auto - met alle surprises waaronder flink wat eigen baksels - op weg naar opa en oma. Daar eerst lekker gegeten en toen surprises bewonderd, gedichten gelezen en cadeaus uitgepakt. Er waren meer bakPieten aan de slag geweest (maar niet altijd met lekker resultaat o;) en ook de gedichtenPiet had flink van zich laten horen. Een erg gezellige avond.
Toen zondag 4 december. Op weg naar opa, tantes, ooms, neefje, nichtje. Een gezellige middag, lekker eten en .. gebons op de ramen !!! Zakken vol met leuke cadeaus voor de kinderen. Weer een gezellige viering.
En toen was het de echte dag : 5 december. Hidde begroet Sint op school en kreeg een hele grote surprise mee naar huis. Een heus voetbalveld. Hij had een leuke Sinterklaasdag op school gehad. Jelle moest nog even wachten. Pas op donderdag 8 december was er mentoruur en tijd voor de Sint. En toen, was de Sint echt weg !
De jongens vonden het wel eens veel werk die surprises en gedichten maar hebben er zeker van genoten !