Saturday, December 29, 2012

Cascade

Ook dit jaar kon ik via werk weer kaarten krijgen en zijn we weer de dag na kerst naar Utrecht getogen met de trein om daar in de Stadsschouwburg Cascade te bekijken. Vorig jaar vonden we het fantastisch en we waren heel benieuwd naar het programma van dit jaar.



Een bezoek aan Utrecht is eigenlijk niet compleet zonder een broodje van Mario. Dus daar mee begonnen. Toen nog even een boekenwinkel in en toen richting de Stadsschouwburg. Daar waren we ruim op tijd. Tijd om nog iets te drinken. De voorstelling begon om 15.00 uur. Grappig is dat we op dezelfde rij zitten als vorig jaar; alleen een paar stoelen meer naar rechts.

Dit jaar in Cascade : Move zijn de Zweeds/Nederlandse theaterperformer Jakop Ahlbom en zijn acteurs de rode draad met verrassende mime en slapstick en komische, tot in de puntjes geregisseerde chaos.

Het Zwitsers/Duitse duo Tr'espace brengt het beste diabolonummer ter wereld. Echt ongelooflijk wat je met een diabolo kunt doen. Werkelijk fantastisch.




De Engelse Skating Willers zijn wervelende en zingende rolschaatsers. Dit vonden wij wel knap maar niet heel bijzonder.

De Russische contorsionist (geen idee wat dit is o:) Andrey Romanovksy wandelt in spagaatloop en vouwt zich op in een kachelpijp.  Je weet niet wat je ziet. Hij vouwt zich echt op en komt er aan de onderkant weer uit. Heel bizar. Ok, volgens het woordenboek is een contorsionist een slangenmens.




De Franse jongleur Morgan Cosguer is een balvirtuoos met handen en voeten. Jongleren met drie tot heel veel ballen.

Het Spaanse Duo Kybalion goochelt zich razendsnel van het ene kostuum in het andere. Dit is zo een waarvan je aan de hele kant heel graag zou willen weten hoe ze het doen. Het is echt niet bij te kijken.
 



De line up wordt gecompleteerd door het Trio Bazarevich (acrobatiek op een stang), de handacrobaat Alan Florees en het Vertical Rope Duo. Twee meiden die echt hele mooie oefeningen doen aan een hangend touw.

Het was weer erg indrukwekkend allemaal en heel mooi. Een hele andere show dan vorig jaar, een heel ander gevoel. Maar volgend jaar willen we weer - als de mogelijkheid er dan weer is.

Een gezellig dagje uit zo met z'n 4-en na de Kerst.

Sinterklaas

Deze blog is wat laat. Het Sinterklaas feest hebben we al voor de komst van de kerstboom gevierd maar komt nu pas op de blog.
We vierden Sinterklaas op 8 december met mijn ouders en broer en schoonzus. We hadden lootjes getrokken en maakten voor die persoon een surprise en gedicht.
En hier de oogst. De meeste cadeau's zien er heel groot uit maar je weet nooit wat er uit komt o:)


 Bert leeft op grote voet !
Wat een mooie surprise. Bert had wandelkaarten gevraagd dus met deze schoen kan hij zevenmijlspassen doen !

 Jelle en oma.
 Jelle kreeg een mooie Goofy trein dit keer.
 Hidde en zijn tante.
 Er werd veel gelachen deze avond. Er waren weer juweeltjes van gedichten bij.
 Opa kreeg een huis cadeau. Deze is niet voor op zijn nieuw te bouwen treinbaan maar in dit huis zaten wel een paar huisjes die wel op de treinbaan passen.
 De kat was er ook bij.
Oma kreeg EPO. Ze heeft sinds kort een hometrainer en kan nu nog harder aan de gang ! Wel in de goede volgorde innemen !


Hidde een Ajax doos met daarin een tijgerhoofd. En op dat tijgerhoofd - en later op Hidde zijn hoofd - past een mooie Ajax muts !

Een leuke gezellige warme familieavond. Doen we volgend jaar weer !!!

Tuesday, December 18, 2012

Kerstboom 2012. Afgelopen weekend zijn Bert en Hidde naar het bos in Baarn gegaan - ze waren toch in de buurt want Hidde moest daar voetballen - en hebben een mooie kerstboom uitgezocht. Hier is Hidde druk aan het zagen.


 De boom ziet er zo niet zo groot uit. Totdat de boom in de kamer staat. Neemt toch wel wat ruimte in. Maar ziet er schitterend uit met lichtjes en ballen en andere versieringen. Is toch altijd een feestelijk gezicht.

Saturday, December 15, 2012

Friday, November 9, 2012

Familiedag

Nog ter ere van Bert zijn verjaardag hebben we een hele leuke familiedag gehad.

Voor diegenen die wilden en durfden : die konden het klimbos onveilig maken ! Nou ja, onveilig. Niet dus. Het is juist heel erg veilig. Je kan niet vallen ! Dat besef is er niet altijd : en helemaal niet als je moet laten gaan om te tokkelen. Dat moment van afstappen is best wel eng maar als je eenmaal gaat is het heerlijk !!!!
Helaas begon het vreselijk te regenen wat alle hindernissen - die meestal van hout gemaakt zijn - nog iets gladder, glibberiger, enger en moeilijker maakten. Niet dat iedereen daar last van heeft ! Sommige gaan zo snel als echte aapjes door de bomen heen. Anderen doen het wat rustiger aan. Hier een aantal foto's van voorbereiden, tokkelen en over de hindernis heen.

Anderen konden gaat boogschieten maar daar zijn helaas geen foto's van.















 Tegen de tijd dat het droog werd zat onze hele gezellige middag erop en gingen we met z'n allen richting Afoort waar we in een leuk tapas restaurant heerlijk hebben gegeten.
Het was super gezellige familiedag waar iedereen bij was. Heel bijzonder !

Sunday, November 4, 2012

Hidde op school

Voor het laatste 3/4 jaar basisschool zit Hidde op een nieuwe school ! Euh, zul je denken: is hij (alweer!) naar een nieuwe school ? Nee, dit keer is het alleen een nieuw schoolgebouw. Na de herfstvakantie zijn ze er in getrokken. Er lopen nog heel wat werklui rond voor de laatste puntjes op de i - tot nu toe konden ze bijvoorbeeld niet gymmen maar dat gaat aankomende week dan echt gebeuren.

Dit is zijn nieuwe klaslokaal. Hier nog maagdelijk leeg. Op de achtergrond zijn de graafmachines en bulldozers nog bezig. Hier wordt een meer verdiept en vergroot. Daarachter zie je nieuwe huizen. Ons huis zie je net niet. Dat staat achter de rij huizen helemaal rechts.


Op dinsdagmiddag gaan Hidde en 4 klasgenoten naar een middelbare school in Nijkerk voor "De Uitdaging". De komende tijd zullen zij daar op dinsdagmiddag allerlei leuke lessen volgen. De eerste keer waren ze erg enthousiast over de geschiedenisles van een docent.

Tekenles op school : teken je schoen na. Ze kregen hierin les van een kleuterjuf.
Ook leest hij op school !



Boswandeling

Zondag 21 oktober; genoten van de herfst. We gaan wandelen in het Speulderbos en Sprielderbos bij Garderen. Echt een sprookjesbos. Heel veel mooie paddestoelen gezien en veel herfstbladeren, kastanjes, takjes etc. verzameld voor het herfsttableau thuis.








Saturday, November 3, 2012

Golf

Half oktober is Bert jarig en dat vieren we al een aantal jaar door met z'n vieren iets leuks te doen. Het was heerlijk weer en dit keer zijn we gaan golfen - een pitch and putt baan in Borssulo - en daarna een roofvogelshow.

 's Morgens eerst zingen, cadeautjes en uitgebreid ontbijten met warme broodjes en cupcakes




Toen op weg naar de Pitch and Putt baan in Borssulo.
Alleen Bert had wel eens op zo'n baan gegolfd (ik wel eens jaren geleden maar dat tel ik niet mee) en  verder waren we nog nooit verder gekomen dan een midgetgolfbaan.
Maar het was superleuk en ging best wel goed !!!!! Jelle en ik - de meeste sportieve van de vier o;) - vormden een team en Bert en Hidde ook samen. Team BH heeft gewonnen maar we hebben het alle vier ontzettend leuk gehad.

Gaat ie er in of niet ???


Hidde als echte caddy !


Ziet eruit als een echte pro !  

Toen door naar een wildpark waar een roofvogelshow gehouden werd. Dat was heel interessant en leuk. Helaas mochten we niet een vogel vasthouden maar bij de jongens vloog heel laag een uil over en voelde de wind in mijn haren toen een ..... rakelings overvloog.





Het is een klein wilpark met herten, reeen en everzwijnen. We hebben een paar damherten gezien en everzwijnen - die lekker in de modder aan het rollen waren.


Na al deze buitenlucht hadden we honger. De lunch was overgeslagen dus we zaten op tijd aan het avondeten. We zijn heel lekker uit eten geweest bij een Indiaas restaurant in Afoort.

Het was een gezellige verjaardag!