Wednesday, January 4, 2012

Monday, January 2, 2012

Kerstcircus Cascade

Op de woensdag na Kerst gingen we naar de Stadsschouwburg Utrecht voor het kerstcircus Cascade. Via mijn werk had ik kaartjes gekocht dus de hele zaal zat vol met collega's en hun familie.
We gingen er heen met de trein, aten eerst een heerlijk broodje Mario en liepen toen naar de stadsschouwburg. Daar nog iets gedronken en om 15.00 uur begon de voorstelling. Het was fantastisch !
Acrobaten uit alle uithoeken. Zo draait Marie-Eve Dicaire uit Canada zich staande op haar handen in allerlei elegante bochten. De Zwitserse Lara Jacobs bouwt een verbluffende constructie van palmtakken en balanceert die op haar hoofd. De Roemeen Orlando Oprescu haalt onmogelijke toeren uit op een stapel rollen. Het hippe Spaans/Zweedse mannenkwartet Balagans won met hun spectaculaire wipplanknummer het prestigieuze Festival Cirque de Demain 2011 in Parijs.



Wereldberoemde clowns. Hoofdmoot in Equi-Libre zijn de wereldberoemde clowns David Shiner (VS) en René Bazinet (Can) die als vrijbuiters met elk evenwicht op de loop gaan in een reeks bijzonder amusante sketches. Hiervoor plukten ze ook mensen uit het publiek die mee moesten spelen.

Om half zes was het afgelopen. Terug naar het centrum gelopen en daar heerlijk genoten van een flinke zak Vlaamse Friet - die Hidde niet eens op kon; hij had een middelmaatje en wilde vantevoren eigenlijk een grote !
En weer terug met de trein naar Afoort. Een heerlijk dagje uit.

Schoolfoto

Hier dan eindelijk de schoolfoto van Jelle.