Sunday, February 5, 2012

Schaatsen

Schaatsen op een slootje vlakbij huis. Voor Hidde min of meer eerste keer dat hij op schaatsen staat. Ging heel goed !
De kinderen hadden ook nog geen schaatsen dus die hebben we gekocht. Jelle is hier niet bij; was met de scouting aan het schaatsen.


Winter Wonder Holland

Zaterdagochtend 4 februari. De bomen waren echt schitterend in de zon.

Thursday, February 2, 2012

Oeps

En toen hoorden we een paar dagen geleden om half 3 's nachts een kind roepen die riep dat zijn dekbed in de brand stond. En dat was ook zo !
Het bedlampje, dat echt helemaal aan het hoofdeinde van het bed is gemonteerd, was 's nachts aangegaan. Dat kon op zich wel; om het bed heen zit een verhoogde rand (het is een hoogslaper dus valt er niets of niemand uit..) en daar was het lichtknopje - heel handig in gebruik - aan de binnenrand bevestigd. Alleen bleek nu als je daar 's nachts tegenaan komt het lampje dus 'vanzelf' aan kan gaan.

Het volgende is dat je dekbed, ergens in het midden, tegen het lampje aan moet komen. Let wel, ik zei al dat het lampje helemaal aan het hoofdeinde gemonteerd is en als je er al tegenaan komt dit eerder met je hoofd(kussen) kan gebeuren.Maar niet in dit geval dus. Erg rare manoeuvres gedaan in bed o:).

Dus een brandend dekbed. Op zich was de brand redelijk snel uit met wat water maar wat een rook !!!! We ruiken het nu dagen later nog en dat met ramen open (koud!!), luchtverfrissers etc.
Dekbed en hoes konden gelijk de container in....

Rotterdam

Jelle mocht voor zijn verjaardag (vorig jaar augustus o:)) nog steeds een dagje weg. En dat doet hij het liefst met de trein ! Eigenlijk wilde hij met z'n 4en een dagje weg maar dat kwam er maar niet van en ook dit keer niet. Hidde en ik hadden een andere gezellige afspraak en zo togen Jelle en Bert op een zondag samen richting Rotterdam. Met de trein natuurlijk !
Als eerste een korte maar krachtige indruk van de Rotterdamse haven op een boot van Spido. Dat was indrukwekkend. De Erasmusbrug van alle kanten bewondert, Hotel New York staat er tussen de veel grotere en moderne gebouwen en de Euromast zie je van heinde en verre (en daar blog ik nou net geen foto van !).



Na het varen naar Railz Miniworld. Een overdekte miniatuurwereld.
Laat je meevoeren in de wonderlijke wereld van ruim 500m² miniatuurwereld met herkenbare Nederlandse landschappen, die je fantasie prikkelen. Er is van alles te zien en te beleven!

Sfeervolle en uitgestrekte polderlandschappen worden afgewisseld met de moderne en historische architectuur van ons "Rotterdam in miniatuur", inclusief de grootste overdekte miniatuurhaven van Europa. Je kijkt je ogen uit!

Van alles miniatuur maar natuurlijk ook veel treinen !

Het eerste bezoek van Jelle aan Rotterdam. De trein er naar toe en terug naar Amersfoort was geen nieuwe soort, maar de trams van de RET wel. En dit keer ook nog een boottochtje erbij. Dat laatste willen we met z'n vieren in de zomer wel eens doen. Een uitgebreide tocht door de Rotterdamse havens lijkt me erg indrukwekkend.