Saturday, March 17, 2012

Drastische maatregelen

Het is natuurlijk ook wel heel vervelend ! Je bent heel laat naar bed - na een leuk en laat afgelopen feest op school - en dan komt de rest van de familie zaterdagochtend vroeg (na 9 uur!) je storen om te melden dat ze richting het voetbalveld gaan.
Dat vraagt om maatregelen ! Dus nu op weg van de overloop naar zolder de volgende waarschuwingen :




Onderste regel : voor mijn en uw eigen veiligheid

Strijken ? De deur kan geopend worden. Maar ....
STILTE A.U.B.

Nou, duidelijker kan het niet. Nu moet hij nog maar gaan afwachten of het ook gaat helpen....

Thursday, March 1, 2012

Voorjaarsvakantie

De voorjaarsvakantie is weer voorbij. Jelle en Hidde zijn beiden gaan logeren in Ldorp. Ze hebben zich vermaakt bij/met vrienden, opa en oma, zwembad, voetballen, computeren, kanovaren etc.
Bert en ik hebben die week gewoon doorgewerkt. De werkweek hebben we heerlijk afgesloten met een heerlijke etentje bij Popocatepetl. Voor het eerst dat de kinderen meegingen naar een Mexicaans restaurant; het is ze gelukkig heel goed bevallen ! Het smaakte heerlijk.

Op zondag zijn we gaan wandelen in het Deelerwoud, een deel van de Veluwe. Bij de naam Deelerwoud denk je aan bos maar dat hebben we niet eens veel gezien. De wandeling die wij maakten ging voor een groot deel over de hei en langs de bosrand. We zijn wel wild tegengekomen : schotse hooglandrunderen en we zagen nog twee reeen wegrennen. Verder heel veel sporen en uitwerpselen van herten, koeien en wilde zwijnen maar naast twee keer runderen en één keer de reeen zijn we verder geen wild tegengekomen.

De jongens deden wie de grootste grasspriet in zijn mond kon houden. Dit was een flinke !

Een strook bomen op de heide.

En nog zo'n wild dier!

De wandeling begon met veel bewolking en een beetje miezeren. Het klaarde flink op en we hebben zelfs de zon nog gezien. Het was een heerlijke wandeling. Een rustig gebied met weinig andere wandelaars.