Monday, May 21, 2012

Nieuw huis

Hier nog achter de bouwhekken maar sinds een week hebben we de sleutel en zijn we hard aan het werk.

De zolderkamer en de overloop zijn 4,8 meter hoog. Dus het verven viel niet mee. Hier zie je Bert de overloop aan het verven. Heel mooi groen hardboard wat zeker wel een kleurtje nodig had (en wel een paar lagen ook !).

 De zolder en overloop zijn qua schilderen nu af. Er moet nog 1 wand worden behangen maar die is ook al 4,5 meter hoog dus dat wordt nog een uitdaging.

Hidde heeft voor zijn nieuwe kamer 3 soorten behang uitgezocht. Bert en zijn broer hebben deze kamer afgelopen weekend behangen. Hidde kijkt al vol bewondering naar zijn mooie behang. Wit met een groen autootje (links op de rechterfoto), psychedelisch jaren 70 behang met diverse kleuren (rechts op de rechterfoto) en rechts op de linkerfoto de derde soort : breakdance behang in zwart/wit. En tel daarbij op dat hij een blauwe vloer krijgt ! Als ik naar binnen ga doe ik maar een zonnebril op ! o:)

Volgend weekend het behang in Jelle zijn kamer. Daar zal ik tzt over berichten.
De tegelvloer beneden ligt en volgende week beginnen met ze met marmoleum in het hele huis leggen.Voor die tijd moet er nog wel eea geschilderd worden. Tbc.

Friday, May 11, 2012

Voetbal

Het was voor Hidde een en al voetbal wat de klok sloeg in de meivakantie. Er werd een voetbal 3 daagse in Amersfoort georganiseerd - en toevallig was de gastclub zijn eigen club VOP. Drie dagen lang voetbal : trainen, spelen, tactieken leren, filmpjes bekijken, bezoek aan FC Utrecht stadion, voetgolf in Nieuwegein. Dinsdag t/m donderdag in de meivakantie van 10.00 - 16.00 uur. Kortom, een leuk programma en Hidde hier dus voor ingeschreven.
Leon zou komen logeren en gelukkig mocht hij ook meedoen aan de voetbal 3 daagse. De eerste dag kregen ze dit mooie tenue waar ze al die dagen in gespeeld hebben. Nog net niet geslapen o:). Op woensdag de tweede dag voetballes, Hidde had om half 7 nog een inhaalwedstrijd en om 20.00 uur begon de kampioenswedstrijd van Ajax.
Dus helemaal een drukke voetbaldag. De wedstrijd hebben ze helaas verloren - wat wil je met 3 spelers die aan de voetbaldriedaagse meedoen en dus al moe zijn en nog enkele afwezigen in verband met de meivakantie - ? Tegen 20.00 uur rolden ze thuis naar binnen en konden ze er meteen voor gaan zitten. De kampioenswedstrijd van Ajax tegen VVV Venlo. Alleen te zien bij Eredivisie Live, wat wij normaal niet hebben, maar voor deze ene keer een wedstrijd gekocht. En gelukkig wonnen ze en zijn ze kampioen 2011-2012 !!!
Het was schitterend aan het eind - zelfs via de tv - om een donker en toch verlichtte Arena te zien.

Een drukke dag dus woensdag, en laat naar bed, maar gelukkig konden ze donderdag rustig aan doen. 's Morgens gingen ze meteen naar de Galgenwaard, voor een rondleiding. Dat heeft indruk gemaakt, vooral de grootte van de tv's in de skyboxen en de jacuzzi in de kleedkamers. En gereden in de echte FC Utrecht bus !

Daarna een potje voetgolf in Nieuwegein.

Donderdagmiddag twee moeie maar heel tevreden jongetjes opgehaald die meteen weer buiten gingen voetballen. En als ze al binnen waren en bijvoorbeeld even op de Wii gingen, werd daar ook op gevoetbald !!! Volgend jaar weer !!!!


Beestenboel

In de meivakantie ging Jelle met fiets, trein en bus naar Stolwijk ; logeren bij oom en tante. Het is daar een heerlijke beestenboel. Paarden, honden, katten, kippen.  Op de foto's slechts een kleine selectie. Jelle heeft geholpen met paarden voerden, paarden naar de wei brengen, eieren rapen, met de honden en katten spelen.

Jelle past er nog net bij op de bank !

 Met oom en tante naar het vernieuwde Madurodam. Het is nog steeds miniatuur Nederland met tal van bekende en minder bekende gebouwen maar het is wat interactiever geworden.


Je mag nu bijvoorbeeld de vliegtuigen ook aanraken.
Het was een leuk dagje uit.


Na ook nog een bezoek aan de Mac - wij komen daar nooit - had Jelle een geslaagde paar dagen. Weer terug met auto, trein en bus.

Sunday, May 6, 2012

Koninginnedag (2)

Na het klimmen en sumoworstelen doen we iets rustigers. In de zomer is het mogelijk om een boottocht door de Amersfoortse grachten te maken. Er zijn vier mogelijke routes. Vandaag gaat dat voor een speciale Koniginnedag prijs.
We wachten een minuut of 10 en zitten dan een minuut of 40 in een bootje. Er wordt onderweg veel verteld over oud en hedendaags Amersfoort. Het blijft altijd ontzettend leuk om een stad vanaf het water te zien. We doen de Westroute.

Johan van Oldenbarnevelt heeft in Amersfoort gewoond. Hier is een beeltenis van hem, geplaatst in de tuin van het huis waar hij woonde.

 Toen Amersfoort stadsrechten kreeg mochten ze een muur om de stad heenbouwen. De muur bestond voor een groot deel uit allemaal huizen. De straat heet nu nog Muurhuizen en daar staan de meest fantastische huizen. De meesten worden nog bewoond. Hieronder een voorbeeld van een muurhuis. Amersfoort heeft later nog een tweede muur gebouwd; een van de weinige steden in Nederland waar dit het geval is geweest.

Mensen die een muurhuis bezitten zijn ook verantwoordelijk voor het bijhouden van de muren langs de gracht. De gemeente is verantwoordelijk voor alle stukken kade langs de grachten die niet bij een muurhuis behoren en dat zijn er heel wat !
In de grachtmuren zijn op heel wat plekken beelden te zien die uitbeelden wat er voor bedrijf gevestigd was op die plek. Bijvoorbeeld de brouwerijen, doodgraver, boterhuis, dronken mannen maar ook, zie hieronder, de naam van de brug wordt met een mooi beeld getoond. Alle beelden zijn redelijk recent en gemaakt door Ton Mooy, een Amersfoortse beeldhouwer.


 Na de boottocht hebben we bij een Italiaan lekker wat gegeten en nog genoten van het heerlijke weer. In de middag waren we weer terug thuis. Een vriendje van Hidde komt logeren - het is meivakantie - en die wordt eind van de middag gebracht.

Koninginnedag (1)

Koninginnedag 2012. Het is maandag 30 april en heerlijk weer ! We gaan Amersfoort Centrum in. Daar is van alles te doen. Natuurlijk is het overal kleedjesmarkt. We lopen er langs (druk !!) maar zien niets wat we kopen willen.
We lopen naar het Hof. Daar is een klimwand waar Hidde graag op wil. Jelle wil niet.
Hidde krijgt een tuig om, wordt naar de onderste stenen geholpen - daar kan hij zelf niet bij - en klimt razendsnel naar boven. Hij vindt het erg leuk !

Daarna gaan de heren Sumoworstelen ! Jelle als Asterix en Hidde als Obelix. Gezien hun lengte had dat eigenlijk andersom gemoeten o:)
Het is erg grappig om te zien die hele grote pakken. Als ze eenmaal op de grond liggen is het erg moeilijk om weer overeind te komen. Er zijn een paar rondes voor nodig maar uiteindelijk wint Asterix deze sumowedstrijd.
Erg warm in de pakken...

Museumweekend

Het weekend van 14/15 april is Nationaal Museumweekend. We zijn erg druk met allerlei zaken maar vinden dit weekend toch tijd om een museum te bezoeken. Op zatedagmiddag gaan Bert en Hidde naar het Militair Luchtvaartmuseum in Soesterberg. Hidde kijkt zijn ogen uit naar allerlei vliegtuigen, helicopters, straaljagers en afweergeschut.
Op zondag gaan we met de trein naar Utrecht om naar het Universiteitsmuseum te gaan. Daar hebben ze een aantal leuke dingen voor kinderen. Bijvoorbeeld het Jeugdlab. Een spijkerbank die lekker zit? En durf jij je hand in de snoepdoos te steken? In het Jeugdlab kun je X-perimenten doen die te maken hebben met zien, ruiken & proeven, horen en voelen. De kinderen hebben een aantal proefjes gedaan. En hebben inderdaad op een spijkerbank gezeten ! Het rariteitenkabinet bezocht, allerlei dieren/mensen op sterk water gezien, skeletten bewonderd, gezien hoe vroeger Universiteitsonderwijs werd gegeven, de kas bezocht en Jelle en Hidde hebben ieder hun eigen toekomst ontworpen. Ontwerp jouw toekomst Kies waar jij wilt wonen, speel de baas van een snoepfabriek en boek je ideale vakantie. Wat hebben de keuzes die je maakt van doen met vernielde oerwouden, verspilde energie en vervuilende auto’s? Doe mee met de game Reset the Future en ontwerp je eigen toekomst in het Universiteitsmuseum Utrecht. Speel the game Tijdens het spelen van de game ontdek je het antwoord op veel vragen. Weet jij hoeveel kilometers de ingrediĆ«nten van jouw pizza afleggen? En hoe kun je warme steden afkoelen? Reset the Future is gebaseerd op moderne wetenschap. Het Universiteitsmuseum Utrecht en wetenschappers van de Universiteit Utrecht hebben de tentoonstelling en game samen ontwikkeld. Onderwerpen als water, voedsel, zonne-energie, kweekvlees en afval komen allemaal aan bod. Hidde en Jelle hebben een eigen toekomstwereld ontworpen en die wordt getoond op een groot scherm. Hieronder een collage van hun - en andere - ontwerpen.
Na het museum lopen we terug, via de Domtoren en de kerk, naar het station.

De Paashaas

Al enkele jaren is er Tweede Paasdag een brunch met eieren zoeken bij mijn broer en schoonzus. Ze verstoppen honderden eieren, zorgen voor drinken en lekkere hapjes (ook veel gasten nemen nog lekkere dingen mee) en meestal komt de Paashaas ook langs. Zo ook dit jaar. Maandag 9 april gaan we die kant op. Jelle en Hidde komen meteen de Paashaas tegen.
Die heeft weer heel wat eieren verstopt. De kinderen zijn klaar om te gaan zoeken !
Er moet hoog en laag gezocht worden. Hidde heeft er weer een gezien !
Het weer is niet echt mooi vandaag maar dat is geen beletsel voor een leuke brunch. De paarden staan in de wei en in de grote schuur cq binnenbak staan tafels, stoelen, eten en drinken. De aanwezige kinderen vermaken zich met eieren zoeken, kleuren, buiten paintballen - maakt niet uit of het regent of niet -. De volwassenen blijven binnen en kletsen bij. Zoals gezegd, weer een gezellige dag.

Hidde is jarig

Het is Pasen 2012 en Hidde is jarig op maandag 9 april. Dat vieren we dit jaar op zondag 8 april. De dag begint met onder andere een knuffel van zijn broer en ouders, zingen en natuurlijk cadeautjes uitpakken. Hidde wordt vandaag verwend met enkele nieuwe spellen (bordspel, WII spel, computerspel), geld, leuke leesboeken, een Ajax dekbed en een kaartje voor de wedstrijd Ajax-FC Groningen die over twee weken zal plaatsvinden. Een blij jongetje !
Als de visite er is, is het tijd voor kaarjes uitblazen. Dit jaar zijn dat er al weer 10!
Een nieuw gekegen bordspel, Khet 2.0, wordt meteen gespeeld de hele dag. Heel wat tegenstanders laten zich in de luren leggen door zowel Hidde als Jelle.
Andere verjaardagsgasten wagen zich hier niet aan en gaan lekker een potje kaarten.
's Avonds eten we tortilla's. Dat vindt de jarige ook erg lekker en is erg handig als je een grotere groep mensen te eten hebt. Iedereen kan opscheppen wat hij/zij lekker vindt.
Op dinsdag 10 april trakteert Hidde ook op school. Hij trakteert op hengeltjes. Een soepstengel-hengel met daaraan een (aardbeienveter)draad en gevangen vis ! Ziet er erg leuk uit en smaakt ook nog lekker.
Een partijtje zal later volgen.