Monday, July 16, 2012

Een zondagse wandeling

Lekker in de theetuin in Eemnes aan de thee, broodjes, muffins, warme chocolademelk! Lekker en leuk daar. Naast alle lekkernijen ook een winkeltje met snuisterijen en de kinderen spelen nog op een groot ganzebord met aanwijzingen via de computer.Maar daar zijn we pas terechtgekomen na een zondagse wandeling.


Het is een droge, redelijke zondagochtend. We gaan lekker wandelen door de Eempolder en langs het Eemmer. De wandelroute voert over twee dijken die uit de middeleeuwen stammen, de Meentdijk en de Zomerdijk. Je wandelt tussen de schapen, over deels overharde wandelpaden en deels over oude klinkers.
De wandelroute ligt in een uitgestrekt boomloos grasland. Dit is het vogelrijke deel van eemland.

Op de Zomerdijk was vroeger een verhard karrenspoor. Deze klinkerweg, die nog uit de middeleeuwen stamt, is een rijksmonument.

Veel klimmen en klauteren over de hekken heen - of gewoon via het klaphek.
Aan het Eemmeer bevindt zich een vogelkijkhut. Veel meerkoeten met kleintjes, eenden met kleintjes, zwaluwen, aalscholver, futen, heel veel ganzen. Verder veel schapen gezien, koeien en gelukkig geen kikkers ! Terwijl er heel wat mooie kikkerslootjes zijn. Het was een leuke wandeling en lekker weer om te lopen. Ging pas aan het eind van de wandeling iets regenen maar toen waren we bijna bij het theehuis.




Sunday, July 1, 2012

Zomer en dus braai !

Eind juni/begin juli en we hebben een paar dagen die zowaar op zomer beginnen te lijken. Gisteren - de laatste dag van juni - daarvan geprofiteerd en de braai tevoorschijn gehaald. Aan de tuin is nog niets gedaan : nog geen omheining, geen bestrating etc., maar we kunnen we er al wel zitten en lekker braaien.
 Het onkruid groeit heel goed in onze tuin. Er staat heel veel en best wel hoog. Maar zeg nou zelf : dit ziet er toch heel leuk uit ???
Dat was gisteren, dit is vandaag. Al het onkruid - en de bloemetjes - zijn verwijderd en aan één kant is een schutting geplaatst. Het kan snel gaan....

Iets nieuws !

Op 19 juni jl. zijn wij 20 jaar getrouwd. Ter ere daarvan gaan we uit eten met z'n 4-en.
De vorige keer is dat heel goed bevallen dus we besluiten om weer te gaan eten bij Popocatepetl. Lekker mexicaans.

Hidde is altijd een voorzichtige eter. Hij probeert niet zoveel want stel je voor dat het niet lekker is ! En dat geldt voor veel dingen; met name groenten natuurlijk. Hij liet ons nu echter versteld staan door spare ribs te bestellen (heeft hij echt nog nooit gegeten). Hij vond het heerlijk en heeft ervan gesmuld.

Ik wacht nog wel op de dag dat hij allerlei groenten gaat proberen......

Verhuizen

Halverwege juni verhuizen we. Met hulp van zwager, neven en goede vriend brengen we alle grote spullen over, zetten kasten in elkaar en hangen lampen op. Helaas heb ik daar geen foto's van gemaakt.
De volgende dag verhuizen we nog kleinere spullen.

Ook de planten gaan natuurlijk mee.

Op Jelle zijn kamer - zie op de achtergrond nog wat metrobehang (dit zit onder zijn dakkapel) en op de grond de geel-blauwe (NS) kleuren - staan de dozen klaar om uitgepakt te worden en worden er kasten in elkaar gezet.

Vorig weekend halen we echt de laatste spullen uit het oude huis, maken het schoon en doen de overdracht. Nu kunnen we ons helemaal concentreren op het nieuwe huis. De meeste dozen zijn uitgepakt, overal hangen gordijnen (oude en nieuwe). We wachten nog op nieuwe banken en gaan dan kijken hoe we echt alles in de huiskamer neerzetten en kunnen dan ook gaan beginnen met dingen ophangen. Verder natuurlijk nog genoeg te doen. Nog wat lampen kopen, de tuin etc.
We blijven voorlopig nog wel bezig.

Avondvierdaagse

Tussen de bedrijven door werd de Avondvierdaagse gehouden. Hidde ging met een groot deel van zijn klas de 10km lopen en ik liep als moeder/begeleider alle 4 de dagen mee.
We begonnen de eerste dag met ontzettend onweer en regen, de tweede dag droog maar een flink koude wind, de derde dag droog en bijna geen wind en de 4de en laatste dag was een heerlijke zonnige en warme avond. Een prima opbouw dus.

Het was erg gezellig om mee te lopen en ook een prima manier om onze nieuwe woonomgeving beter te leren kennen en op plekjes te komen waar je normaal gesproken niet zo gauw komt.
Op de woensdag waren we net op tijd binnen om het voetbal te kunnen bekijken. Hidde en ik namen wel even een voetenbadje ... 
Hidde zijn haar is aardig oranje. Tijdens de avondvierdaagse deze avond was iedereen gevraagd om in het orange te komen en daar hadden een heleboel zich aan gehouden. Hidde zijn haar is nu - 3 weken later - nog wat oranje. Hij had er lekker veel opgespoten o:)


De laatste wandeldag. Zoals gezegd een heerlijke avond om te lopen en heel gezellig. De intocht was bij het dichtbijgelegen winkelcentrum en dat was heel gezellig. Een superleuke ontvangst.
Volgend jaar gaan Hidde en ik weer meelopen.



Bezig in het nieuwe huis


Bert en zijn broer zijn aan het behangen op Jelle zijn kamer. Er wordt slechts 1 muur behangen - de rest is al geschilderd - maar deze muur is wel 4,80 meter hoog. Eerst gekeken of dit gewoon met een trap kon maar uiteindelijk toch maar een kamersteiger gehuurd. En dat ging prima.



Jelle zijn kamer is nu behangen met de plattegrond van de stukje van de metro van New York. Zie hieronder. Het is heel erg leuk geworden.