Wednesday, October 3, 2012

Zeeland - 50 jaar

Mijn ouders zijn dit jaar 50 jaar getrouwd.  Ter ere daarvan gaan we met met z'n 8-en: mijn ouders, twee kinderen, twee schoonkinderen en twee kleinkinderen, een weekend naar Zeeland. We zitten in een Roompot vakantiepark op het eiland Noord Beveland. Op vrijdag komen we in etappes aan in Zeeland. De kinderen gaan meteen op onderzoek uit en vinden het zwembad, de snackbar (waar we later eten gaan halen : helaas erg doorgebakken kibbeling), de supermarkt, de game-hal maar ze zijn helemaal niet richting het strand geweest. En dat is echt dichtbij.

Hoe dichtbij vinden Hidde, Bert en ik zaterdagochtend om 07.15 uur uit ! Dit is zonsopgang.
 Hidde was vroeg wakker en ik had hem gevraagd niet zijn broer wakker te maken maar naar ons te komen, dan zouden we naar het strand. En dat deed hij dan ook om 06.50 uur ! Dat vond ik een beetje vroeg maar toch stonden we dus om 07.15 uur op het strand wat werkelijk naast het huisje gelegen is. Heerlijk !!! Een flink stuk gewandeld, schelpen gezocht, Hidde vond nog een hondenbal waar hij mee ging gooien en lekker uitgewaaid. Want wind is er altijd in Zeeland.
Uitzicht op Neeltje Jans.
Voor deze gelegenheid hebben we een tijdschrift laten maken over 50 jaar huwelijk met input van familie en vrienden. Deze kregen mijn ouders dit weekend cadeau. Het is een mooie glossy geworden met verhalen over vroeger, anekdotes, foto's, herinneringen etc. Hier zit mijn moeder dit tijdschrift door te bladeren.

Na het ontbijt die zaterdagochtend gaan we met z'n allen naar het strand. Jelle heeft voor zijn verjaardag van mijn broer en schoonzus nog een vlieger gekregen en die gaan we uitproberen. Na wat oefenen, les van Paul, lukt het heel goed. Er staat een prima wind om lekker te vliegeren. 
Opa zoekt schelpen.












 










's Middags gaan we naar Middelburg. Daar gaan we een rondvaart maken door de grachten. Een hele mooie stad, met mooie monumenten, leuke grachtenpanden en een interessante geschiedenis.                
 

Na het varen gaan we op het stadhuisplein een ijsje eten. Deze stoelen - vlak voor het stadhuis - geven, als je erop gaat zitten, het effect alsof je aan het plassen bent. Bij Hidde heel duidelijk; bij mijn broer zit het helaas net verscholen....              


 En dan is het tijd voor karten !!!! Hier zitten Jelle (nummer 3) en mijn schoonzus (nummer 6) klaar om te beginnen.

 Hierboven komt Jelle de bocht doorstuiven, mijn broer - op de foto hieronder - heeft telkens de snelste ronde en op de foto daaronder word ik ingehaald door mijn jongste zoon.

 Zaterdagavond gourmetten we met z'n allen in het huisje. Erg gezellig en lekker. Hidde gaat nog voor die tijd even in de sauna. Ja, ja, het huisje had een eigen sauna. Verder hebben alleen opa en oma er gebruik van gemaakt. Er was gewoonweg te weinig tijd !

Zondagochtend op weg naar een midgetgolfbaan. De eerste waar we aankwamen was, ondanks de berichten op internet, gesloten dus op naar de volgende. Ontzettend gelachen ! Er werd aardig creatief gemidgetgolfd. Tegenvallen en meevallende slagen. Ook de glijbaan kan prima als midgetgolf baan dienen o:)
 Voor de lunch naar Goes ! Ook een leuk stadje.
 's Middags hebben Jelle en Hidde nog gezwommen. Het park waar wij zaten had wel een zwembad, maar met beperkte openingstijden, echter we mochten gebruik maken van het subtropisch zwemparadijs in het volgende Roompot park wat slechts een paar kilometer verderop lag. Daar hebben de jongens een paar heerlijke uren doorgebracht.
Toen nog gegeten in het huisje - opa en oma bleven nog een nachtje, broer en schoonzus waren eerder op de middag richting huis gegaan - en wij gingen na het eten weer richting Afoort.

Het was een supergezellig weekend. Hele leuke dingen gedaan en het was heerlijk om zo met z'n 8-en een weekend door te brengen. Zeeland - voor ons vrij onbekend - is een provincie waar we zeker nog een keer heen willen.








Wereldkampioenschappen Wielrennen 2012

De Wereldkampioenschappen wielrennen werden dit jaar van 16 t/m 23 september gehouden in Nederland, en wel in Limburg.
Op de laatste dag, zondag 23 september, vond de wegrit voor de elite mannen plaats, een rit van 267km. De start was in Heerlen en rond Valkenburg rijden ze 10 rondjes en finishen dan op de Cauberg.


Vroeg in de ochtend die zondag namen Bert en de jongens de trein richting Valkenburg. En dat is best even een stukje treinen.
En toen lopen naar de Cauberg waar ze een plekje vonden en de wielrenners 10 x voorbij zagen komen. 



 
Hier de laatste demarrage van Philip Gilbert, waarop hij de wedstrijd won. Een Belg dus. Hidde scoorde een Belgische hoed waarmee hij heel wat schouderklopjes kreeg van blije Belgen.
 Toen weer een lange treinreis terug. Het was donker en nat toen ze thuiskwamen - gelukkig overdag geen regen gehad.






Kamp groep 8

Wat was hij nerveus ! Zijn eerste kamp. De meeste scholen hebben in groep 8 een kamp en meestal vindt dit plaats aan het eind van het schooljaar. Op Hidde's huidige school hebben ze schoolkamp aan het begin van het jaar.
Het aftellen begon al meteen de eerste schoolweek. Eerst nog in weken, toen in dagen, en toen was het opeens zover ! Kamp !
Grote tas mee, alles ingepakt, kleren die vies mochten worden apart en op de fiets naar school. De bagage werd met de auto gebracht en de klas en leerkrachten en hulpouders op de fiets naar Putten waar ze een paar hele leuke dagen kamp zouden houden.

Ze hebben zich prima vermaakt en hele leuke dingen gedaan. Boerengof, skelteren (rechts op de skelter de meester van Hidde van vorig jaar en links is een hulpmoeder).

Verder gingen ze zwemmen, kampvuur, weerwolven spel in een donker bos, disco, bbq-en, voetballen, weinig slapen, corvee, fietsen, hapjes-festijn (verzorgd door de ouders), en voor ze weer naar huis fietsten lekker pannenkoeken eten !
Add caption

Na drie dagen een moe, hees jongetje terug die het heel leuk gehad had ! Zijn eerste kamp.