Sunday, January 27, 2013

Schaatsen

De vorstperiode is - voor nu - over. Het regende vandaag de hele dag, een heleboel sneeuw is weg en het ijs is niet meer betrouwbaar.
De afgelopen week heeft Hidde er, zodra het kon, elke dag van genoten.
Eerst op een slootje vlak bij huis. Zie hier de eerste schaatsmeters van 2013.

 Daarna op het meertje vlakbij huis en school (het gebouw links van het midden). Daar was het elke dag na school gezellig druk.
 Hidde - aan het klunen - en zijn vriendje lekker aan het schaatsen.

Sunday, January 13, 2013

Kerstvakantie 2012 - 2013

Vlak voor de kerstvakantie hadden de heren respectievelijk kerstdiner en kerstontbijt op school. Hidde nam poffertjes (uit de winkel) mee en een zelfgemaakte kerstboom cake. Ook Jelle nam een kerstboomcake mee naar het ontbijt maar had hem eerst nog mooi versierd.



En toen was het vakantie. De Kerstdagen heel gezellig doorgebracht in Ldorp (1e Kerstdag) en Tweede Kerstdag waren we thuis.

De dag na Kerst naar Utrecht geweest, naar Cascade. Zie daarvoor de aparte blog.

Hidde kreeg een vriendje te logeren. Oud buurjongetje uit Tiel. Dat was Ipod spelletjes doen op de bank,
 maar ook buiten spelen. Nog geen uur nadat vriendje er was kwamen ze zo weer thuis... De wasmachine aan, kinderen onder de douche. Volgende dag : zelfde laken een pak dus weer de wasmachine aan... Het heeft nog even geduurd voor alle modder overal was verdwenen.

Vriendje, Hidde en ik gingen naar de film Koning van Katoren.Ik heb het boek ooit gelezen. Deze film speelt in de tegenwoordige tijd : dus een aantal opdrachten zijn modern. Leuke film.
Bert en Jelle hadden een lange zit bij de bioscoop : The Hobbit. In 3D met speciale bril op. Ze vonden het beide erg indrukwekkend. De eerste week van de kerstvakantie hadden we alle drie de Lord of The Ring films weer bekeken (Bert en Jelle helemaal en Hidde en ik deels). Bert en Jelle waren dus al in de mood voor The Hobbit.

Oudejaarsavond vierden we in Amersfoort met schoonzus, zwager en nichtje. Na lekker te hebben gegeten spelletjes gedaan, tv gekeken (we vonden Eric van Muiswinkel en consorten errug leuk) en om 00.00 uur champagne, zoenen en vuurwerk. Klein beetje eigen vuurwerk (van zwager) en verder genoten van het vuurwerk in de buurt.

 
 Vanaf de veiligheid van de voordeur en gang kijken naar al het vuurwerk.

 Toen een ruil. Jelle ging logeren bij opa en oma in Leiderdorp en een vriendje van Hidde uit Leiderdorp kwam hier logeren. Dat was veel voetbal spelen op de Wii.
 
Maar ook lekker buiten spelen en hier komen de heren net terug van een rondje joggen in de wijk.

 De laatste dagen van de vakantie. Jelle weer opgehaald in Leiderdorp, die hele gezellige dagen had gehad met opa en oma, oude vrienden van de lagere school en een treinenbeurs!

Hidde gaat de kerstboom ontmantelen. Er blijft niet veel van over......


 En dan is het 2013 en hebben we weer een 'nieuw' jaar voor de boeg. Jelle nu in 2VWO en die is goed zijn best aan het doen om na de zomervakantie naar 3VWO te kunnen. Hidde krijgt begin februari de CITO test en gaat een middelbare school zoeken waar hij na de zomervakantie heen wil.
En we gaat dit jaar met vakantie naar Zuid Afrika. Bert is druk bezig met het plannen van routes. Nieuwe paspoorten worden geregeld. We hebben er zin in !