Tuesday, April 16, 2013

Februari - maart - half april 2013


Begin dit jaar waren de jongens druk bezig met het vouwen en laten vliegen van papieren vliegtuigjes. Er werden er tientallen gevouwen en geprobeerd of die wilden vliegen. Uiteindelijk bleek onderstaand - simpel - ontwerp het effectiefst.

Hier de grootste die ze hebben gemaakt.

 En hieronder de kleinste. Alle maten daar tussen in zijn ook gemaakt.

Het voorjaarsvoetbalseizoen begon in januari (!). De eerste weken werden alle wedstrijden afgelast en ook de training ging vaak niet door. Er is een aantal keren geoefend in een sporthal. Hidde traint twee keer per week en op zaterdag word de competitiewedstrijd gespeeld.  Dit brengt hem naar Soest, Den Dolder, Baarn en een paar clubs in Amersfoort.

Als je er zo over nadenkt is het zaterdag - met name de ochtend - heel druk met alle kinderen en ouders die rijden naar voetbalvelden, hockeyvelden, volleybalwedstrijden, korfbal, handbal, basketbal en ga zo maar door.
Onderstaande foto is bij thuisbasis VOP genomen. 
De najaarscompetitie hebben ze afgesloten met een mooie 3de plaats (van de 11 clubs) en ze promoveren meteen naar een hogere klasse.

De voorjaarscompetitie gaat nog niet zo goed. Na zes wedstrijden staan we op de zesde plaats (van de 7). Er zitten, ondanks het verlies, wel hele leuke wedstrijden bij.
 
 Hidde heeft in februari een feestje op school. Naast dansen, snacken, sjoelen wordt hij ook gemasseerd en laat zijn nagels lakken. Dat moest er helaas wel weer af toen hij diezelfde avond naar voetbaltraining ging ... o:)
 Jelle en Bert zijn al een tijd druk bezig op de kamer van Jelle. Daar komt een grote treinbaan te liggen. Hier wordt gewerkt aan de constructie zodat er later tunnels, stations, bergen etc. kunnen worden gebouwd.
 Bert en Jelle gaan lekker wandelen. De trein naar Hollandsche Rading en dan wandelen naar Lage Vuursche en dan de trein weer nemen vanuit Baarn.
 In Lage Vuursche werden er natuurlijk pannenkoeken gegeten !!!
 Onderweg kwamen ze nog wild tegen...

Hidde moest een spreekbeurt houden. Wilde hij eerst heel veilig over Zuid Afrika doen (heeft hij namelijk al twee keer gedaan dus die ligt klaar) maar het werd toch iets anders : Fossielen. Van huis nam hij een skelet mee van een vis uit het dino tijdperk, een ammoniet uit Marokko van miljoenen jaren oud en een trilobiet (soort pissebed van miljoenen jaren oud) van gips.

Naast de gispen trilobiet trakteerde Hidde aan het eind van zijn spreekbeurt ook op trilobiet koekjes. Die vielen wel in de smaak. 
Zijn spreekbeurt ook. Die werd goed ontvangen en kreeg een heel mooi cijfer.

  
Begin april 2013. Hidde is jarig en wordt 11 jaar ! Op school trakteert hij op angry birds met een katapult erbij. Die zit hij hieronder te maken en daaronder het resultaat.
  
We vieren een hele gezellige verjaardag en hij wordt lekker verwend. Helaas helaas zijn we helemaal vergeten om foto's te maken. 's Avonds, als het meeste bezoek weg is, zitten de heren met hun jongste nichtje een van de nieuwe spellen voor de Wii te doen die Hidde heeft gekregen.
 Op zijn verjaardag zelf nodigt hij wat vriendjes uit voor cake en slagroom, darten en Wii-en. Een partijtje zit nog in het vat.