Friday, June 28, 2013

Mei en Juni 2013

Het is al weer eind juni. Van een echte zomer hebben we tot nu toe nog niet veel gemerkt. Af en toe een lekker dagje tussendoor - en zelfs één hele warme dag - maar echt zomers voelt het nog niet aan.

Begin mei gaat Jelle met scouting op kamp naar Apeldoorn. Ze hebben heerlijke dagen - helaas zijn hier (nog) geen foto's van. Jelle komt moe en zonder stem terug. Altijd een goed teken !
Begin juni gaat Jelle met scouting naar een dagje naar Walibi. Ook hier geen foto's van helaas. Bijna alle 8banen zijn bedwongen.

De eerste dagen van de meivakantie heeft Hidde voetbal 3-daagse. Drie dagen veel trainen, wedstrijdjes, oefenen maar ook voetgolf spelen, een bezoek aan het stadion van FC Utrecht en natuurlijk patatjes eten !




We kunnen in juni een keer braaien. Jelle is braaimeester en dat gaat prima.
Hidde zorgt voor het toekomstige eten. Tot op vandaag - eind juni - doet met name de sla het goed en die hebben we dan ook al een paar keer gegeten. Van de aardbeien genieten de vogels, na een stuk of 4 snackkomkommers te hebben voortgebracht houdt de plant er mee op. De rest van het zaaispul moet nog geoogst worden.
Elke zaterdag in mei en de eerste twee zaterdagen in juni stonden in het teken van voetbaltoernooien. We zijn onder andere naar Den Dolder, Huizen en Zeewolde geweest. De ene keer iets beter georganiseerd dan de andere keer, wat beter weer dan de andere keer maar elke zaterdag zagen we Hidde in actie !
Na de voetbal was het tijd voor de avondvierdaagse. Gezellig 4 dagen met een deel van de klas gelopen en na 4 dagen en 40 kilometer een gezellig onthaal in het winkelcentrum. Bepakt en gezakt met bloemen, chips, wat snoep maar ook paprika en komkommer de laatste meters lopen.
 En dan de laatste finish !
 Vaderdag. Jelle en Hidde zorgen voor het eten. We eten die avond heerlijke tortilla's.

 De koolmezen, mussen, duiven, eksters, merels en lijsters genieten van de pinda's in de tuin.

Op 1 juni werd (o)pa 75 jaar. Tijd voor een feestje dus. Familie en vrienden uitgenodigd voor een bbq en een gezellig samenzijn bij mijn broer thuis. Hij heeft de ruimte.
Hier een toast op de jarige !
De kinderen gaan ook nog varen. Hier Marien en Hidde in de kano.
En Hidde neemt ook nog Joris mee.
 De braaimeester.
 De jarige aan het socializen.
Het was helaas niet heel warm weer maar in de tenten, en met een hapje, drankje en prettig gezelschap, was het prima te doen.
De laatste loodjes op school. Jelle zit in de toetsweek. Het meeste is nu achter de rug. Nog twee toetsen en dan lekker lang vrij.
Voor Hidde de laatste weken op de basisschool. Druk bezig met de musical. Er volgt nog een eindfeest op school en nog een eindfeest van de klas. Het kamp hebben ze begin dit schooljaar al gehad.
Nog drie weken en dan heeft ook hij vakantie. En nu maar hopen dat het dan lekker zomerweer is !