Saturday, July 27, 2013

Juli 2013

Juli is al weer bijna voorbij. Van veel dingen de laatste keer maar ook eerste keren !
Qua school was het voor beide jongens spannend. Jelle zijn laatste spannende weken in 2VWO en hij is over naar de 3de ! Hidde neemt afscheid van de basisschool : musical, feesten, plezier maar ook tranen.


Begin juli gaan Jelle en Bert een dagje naar het Spoorwegmuseum. Natuurlijk met de trein !
Dit is station Maliebaan : de mooie ingang van het spoorwegmuseum.
Voor foto's kijk op :
http://jelleswm.blogspot.nl/

Een dag later is het (verlate) verjaardagsfeestje van Hidde.
Met zes vriendjes gaat hij klimmen in het bos. Grote neef Dennis gaat ook mee. Het is een heerlijke dag - best warm zelfs - en de kinderen vermaken zich prima.
Zie hier de foto's: http://www.hiddeklimmen.blogspot.nl/
Weer thuis wordt de dag afgesloten met (natuurlijk) patatjes en snacks.


We gaan een dagje naar Duitsland. Net over de grens bij Born wonen een een oom en tante van Bert. Die hebben een heerlijke tuin met heel veel mooie bloemen. Het was heerlijk weer dus we konden de hele dag buitenzitten.




Met werk was Bert een paar dagen op de Veluwe waar hij onder andere, naast het werken, ook een rondleiding door het bos kreeg van een boswachter. Die avond zagen ze aardig wat herten.

Drie keer met zonsondergang gaat Bert weer die kant op. De eerste keer met alleen Hidde. Ze zien dit hertje.
 Het is net een Zuid-Afrikaanse weg.
 De tweede keer met beide jongens. Jelle hoort ritselen en hij en Bert zien nog net een wildzwijn wegspringen.

De derde keer gaan Bert en ik alleen. De kinderen zijn logeren bij opa en oma. Het is nog steeds heerlijk weer.
 Dit hert loopt op het pad ons tegemoet. Tot ze ons ziet; dan is ze weer heel snel in het bos verdwenen.

 Terwijl Bert mooie foto's van de bomen aan het maken is hoor ik aan de rechterkant heel veel geritsel. We blijven wachten en zien dit wildzwijn verschijnen. Helaas zijn dan beide batterijen van de camera leeg en kan de rest niet vastgelegd worden. Want - en dit moeten jullie dus op ons woord geloven - zien we nog een wildzwijn met 3 kleintjes, even later gevolgd door 4 kleintjes.
Dat was echt heel erg leuk. We lopen verder en zien een stuk verderop nog een wildzwijn. En we komen ook nog een vrouwtjes edelhert en haar jong tegen. Het vrouwtje maakt een raar geluid, lijkt op een blaffende hond, om aan te geven dat ze ons heeft gezien en ze vlucht.
Het was echt heel leuk om dit te zien. Een prachtige wandeling.

Deze maand juli maken we een echte hittegolf mee.
Op deze dag, het is 22 juli, is het even na 17.00 uur nog 33 graden buiten en dan is het 23 graden bij ons binnen. Het is erg droog. Pas vandaag, 27 juli, vallen de eerste buien van betekenis. En dan nog moeten we de tuin besproeien.

Een deel van de achtertuin is dus moestuin. Er zijn al een stuk of 8 snackkomkommers gegeten en gisteren aten we courgettesoep van eigen courgettes ! Errug lekker. We eten ook al een paar weken sla van eigen bodem. Nu is het wachten op wortels, uien, broccoli, bloemkool en sperziebonen.