Wednesday, October 8, 2014

Vakantie Duitsland

In april 2014 gaan we een paar dagen - van zaterdag tot woensdag - naar Oost Duitsland. We hebben een prive huisje gehuurd vlakbij Spreenhagen, ten zuidwesten van Berlijn. De route is redelijk rechttoe, rechtaan maar duurt toch iets langer dan gepland.
Tussen de middag begint Hidde al meteen met zijn eerste - en zeker niet laatste - bratwurst van deze week !

We zitten in een huisje op privé terrein van een erg aardig ouder stel. Hij blijkt jaren bij IBM te hebben gewerkt. Er zijn fietsen die we mogen lenen en Jelle vraagt, na een kano te hebben zien hangen in de garage, of ze die mogen gebruiken. En dat mag ook !

Lekker badmintonnen in de tuin

De kano naar de Spree brengen
We zitten naast de rivier De Spree, die ook in Berlijn stroomt. Met een karretje brengen we de kano naar de Spree. De kinderen varen eerst stroomopwaarts - dan valt ze wel tegen; sterke stroming.

Tuesday, October 7, 2014

Update januari - maart

Het nieuwe jaar begint met een wandeling bij de Loosdrechtse Plassen.




De kerstboom wordt opgeruimd. Dit jaar hadden we een nepperd en zelfs die verliest naalden als hij opgeruimd wordt..


De laatste dag van de kerstvakantie brengen we Luna naar de dierenarts. Ze wordt 'geholpen '. De operatie gaat goed en we kunnen haar eind van de middag weer ophalen. Ze is nog wat suf als ze thuiskomt maar komt snel weer bij. De week daarna loopt ze met deze mooie kraag om. Eten en drinken gaat goed met deze kap op. De kap zit haar wel in de weg en ze vindt zichzelf heel zielig.
Ze botst veel tegen stoelen en deurposten op: ze is nu wat 'breder' dan ze gewend is. De wond van de sterilisatie blijft gelukkig mooi schoon en infecteert niet dus na een weekje mag de kap af.
Door de dierenarts wordt ze bij controle ook weer goedgekeurd.




Eind februari/begin maart is het carnaval tijd en dat geldt ook voor Jelle bij de scouting. De scouts hebben een kar gemaakt die onderweg nog wat gestut en gemaakt moet worden. Ze lopen de optocht door Hooglanderveen.

Jelle aan het werk

Nog steeds bezig


Op school doet Hidde het pringles project. Dat betekent proefjes met pringles, maar ook pringles proeven natuurlijk. Maar niet genoeg helaas ! Het ging om enkele stuks per leerling....
Verschillende smaken pringle chips


Zouden ze goed branden ??


Zaterdag zit altijd vol met voetbal en scouting en boodschappen doen. Zondags gaan we er vaak op uit; lekker wandelen. Zo gaan we een paar keer naar Kootwijk om bij Kootwijkerzand te wandelen.

Schoenen schoongemaakt en nu drogen ze in de zon na een natte wandeling




Het blijft leuk om de heuvels op en af te rennen

Op een zondag rijden we met de auto naar Wolfheze. We pakken de trein naar Arnhem en lopen dan terug naar Wolfheze via Oosterbeek.
station Wolfheze

Arnhem, Park Sonsbeek








Oorlogsgraven in Oosterbeek


In Oosterbeek hebben we een lekkere lunch en een heerlijk ijsje als toetje. We twijfelen nog even of we hiervandaan de trein naar Wolfheze zullen nemen maar lopen toch maar door.
Van Oosterbeek naar Wolfheze lopen we grotendeels door bos heen.



Bazinga ! Van een serie die wij als het kan dagelijks bekijken. Met behulp van het strijkijzer en speciaal papier krijgt Jelle een Bazinga t-shirt.


Het is eind maart/begin april mooi weer en de clematis groeit goed.


Monday, January 20, 2014

Het jaar is weer voorbij

Inmiddels is het januari 2014 en is het jaar 2013 al weer afgelopen. 
Een jaar met veel zaken om op terug te kijken, onder andere een super vakantie in Zuid-Afrika. Jelle al weer naar 3VWO, Hidde naar 1VWO, een nieuwe aanwinst in huis, Jelle is van zijn beugel af en Hidde heeft een beugel gekregen. 

Dit is Hidde met zijn blokbeugel. Er zit een chip in zodat de ortho kan kijken of de beugel wel lang genoeg gedragen wordt. Dit moet minimaal 14 uur per dag en mag niet bij eten en sporten.


Begin november gaan we naar de film : Thor. De kinderen mochten kiezen waar we heen zouden gaan. Het was niet de eerste keus van Bert en mij maar best een leuke film.


De weken tot aan Sinterklaas zijn vol met school, voetbal, scouting etc. Sinterklaas nadert en er wordt hard gewerkt aan de surprises en gedichten. We vieren Sinterklaas met mijn ouders en broer en schoonzus.
Hier krijgt Hidde hulp met zijn surprise. We zijn allemaal erg benieuwd wat het gaat worden.

Hidde zit op extra voetbaltraining op de vrijdagmiddag. Tijdens de laatste training komt John van den Brom langs; geeft alle spelers een medaille en deelt handtekeningen uit. Hidde scoort een handtekening achter op zijn shirt.

En dan is het Sinterklaas. Wij vieren dit op zaterdag 7 december 's avonds. De dagen daarvoor en de ochtend van 7 december is het nog heel druk met de laatste hand leggen aan surprises en gedichten. De bedoeling is dat we naar mijn ouders gaan om daar Sinterklaas te vieren. Echter.... er zijn twee dermate grote surprises gemaakt dat we al kijken hoe we dit in de auto kunnen krijgen. Er worden al alternatieven bedacht met twee mensen in de auto en twee in de trein. Uiteindelijk gaat dit allemaal niet door. Er gaat iets stuk aan de auto waardoor er helemaal geen surprises meer in passen. Geen nood, ouders, broer en schoonzus worden gebeld en die komen gewoon richting Afoort.

Het wordt een hele gezellige avond met hele leuke surprises, supergedichten en leuke cadeaus.

De super suprise voor opa gemaakt door Jelle

Hidde had voor Paul een doodskist gemaakt met daarin Zorro !


Ik kreeg een exemplaar van mijn lievelingsdier !!!! 

Bert moest puzzelen

En Jelle kreeg een technische opdracht

Hidde kreeg een speer
 Nadat iedereen zijn/haar suprise had uitgepakt bleek er nog een grote laars te staan waarin er gegrabbelt mocht worden.Als je een cadeautje had getrokken moest je raden (was wel ingepakt) voor wie het zou zijn. Niet iedereen is goed in raden... Een hele gezellige avond !

De kerstdagen verlopen rustig. De avond voor Kerst gaan we naar opa en oma waar we met Paul en Annelies erbij gaan gourmetten.
De kerstdagen zelf zijn we met z'n vieren. We doen rustig aan, doen spelletjes, kijken films en genieten van de vrije dagen.

De dag naar Kerst gaan we - nu voor de derde keer op rij - naar de Stadsschouwburg in Utrecht om daar kerstcircus Cascade te zien. We beginnen met een broodje Mario, dan naar het circus, en eindigen met een patatje. Ook al vaste prik zo de derde keer.

Bij Cascade weer veel internationale topacts. Het spannendste was wel het Rad des Doods. Het is een spectaculair soort tredmolen die door de acrobaten in gang wodt gezet. En als de acrobaten eenmaal buitenop de raderen lopen is er geen weg terug meer : rennen of vallen. Dan doen ze ook nog spectaculaire sprongen én met een blinddoek om. Het was af en toe echt wel eng.

Verder mastacrobaten, hoepelspringers, trapezisten, draadacrobaat en diverse jongleurs. De 'clowns'waren ook weer grappig dit jaar. Het is niet te geloven wat je met een kruiwagen kunt doen.


Bij Jelle in het voetbalteam zit een jongetje, Junior, met een Kameroenese vader en een Spaanse moeder. Ze wonen nu sinds een half jaar in Nederland. Met de kerstdagen waren haar zus en kinderen en haar ouders op bezoek. We hebben ze uitgenodigd voor een avondje Nederlands eten : boerenkoolstamppot, frikandellen, kroket, gehaktballen, kibbeling, stamppot snijbonen met witte bonen.
Het viel erg in de smaak allemaal en was een hele gezellige avond.
Staand : Jean-Pierre en zijn schoonzus

Hidde en Junior

Martha en haar zus

Onze jongens houden zelf niet zo van vuurwerk kopen en afsteken dus zijn lekker binnengebleven die dag. 's Avonds wel gekeken naar het vuurwerk dat door buurt- en wijkgenoten werd afgeschoten. Het blijft altijd een mooi gezicht.

Nog een plaatje van een mooie regenboog en dat sluit 2013 af.