Monday, January 20, 2014

Het jaar is weer voorbij

Inmiddels is het januari 2014 en is het jaar 2013 al weer afgelopen. 
Een jaar met veel zaken om op terug te kijken, onder andere een super vakantie in Zuid-Afrika. Jelle al weer naar 3VWO, Hidde naar 1VWO, een nieuwe aanwinst in huis, Jelle is van zijn beugel af en Hidde heeft een beugel gekregen. 

Dit is Hidde met zijn blokbeugel. Er zit een chip in zodat de ortho kan kijken of de beugel wel lang genoeg gedragen wordt. Dit moet minimaal 14 uur per dag en mag niet bij eten en sporten.


Begin november gaan we naar de film : Thor. De kinderen mochten kiezen waar we heen zouden gaan. Het was niet de eerste keus van Bert en mij maar best een leuke film.


De weken tot aan Sinterklaas zijn vol met school, voetbal, scouting etc. Sinterklaas nadert en er wordt hard gewerkt aan de surprises en gedichten. We vieren Sinterklaas met mijn ouders en broer en schoonzus.
Hier krijgt Hidde hulp met zijn surprise. We zijn allemaal erg benieuwd wat het gaat worden.

Hidde zit op extra voetbaltraining op de vrijdagmiddag. Tijdens de laatste training komt John van den Brom langs; geeft alle spelers een medaille en deelt handtekeningen uit. Hidde scoort een handtekening achter op zijn shirt.

En dan is het Sinterklaas. Wij vieren dit op zaterdag 7 december 's avonds. De dagen daarvoor en de ochtend van 7 december is het nog heel druk met de laatste hand leggen aan surprises en gedichten. De bedoeling is dat we naar mijn ouders gaan om daar Sinterklaas te vieren. Echter.... er zijn twee dermate grote surprises gemaakt dat we al kijken hoe we dit in de auto kunnen krijgen. Er worden al alternatieven bedacht met twee mensen in de auto en twee in de trein. Uiteindelijk gaat dit allemaal niet door. Er gaat iets stuk aan de auto waardoor er helemaal geen surprises meer in passen. Geen nood, ouders, broer en schoonzus worden gebeld en die komen gewoon richting Afoort.

Het wordt een hele gezellige avond met hele leuke surprises, supergedichten en leuke cadeaus.

De super suprise voor opa gemaakt door Jelle

Hidde had voor Paul een doodskist gemaakt met daarin Zorro !


Ik kreeg een exemplaar van mijn lievelingsdier !!!! 

Bert moest puzzelen

En Jelle kreeg een technische opdracht

Hidde kreeg een speer
 Nadat iedereen zijn/haar suprise had uitgepakt bleek er nog een grote laars te staan waarin er gegrabbelt mocht worden.Als je een cadeautje had getrokken moest je raden (was wel ingepakt) voor wie het zou zijn. Niet iedereen is goed in raden... Een hele gezellige avond !

De kerstdagen verlopen rustig. De avond voor Kerst gaan we naar opa en oma waar we met Paul en Annelies erbij gaan gourmetten.
De kerstdagen zelf zijn we met z'n vieren. We doen rustig aan, doen spelletjes, kijken films en genieten van de vrije dagen.

De dag naar Kerst gaan we - nu voor de derde keer op rij - naar de Stadsschouwburg in Utrecht om daar kerstcircus Cascade te zien. We beginnen met een broodje Mario, dan naar het circus, en eindigen met een patatje. Ook al vaste prik zo de derde keer.

Bij Cascade weer veel internationale topacts. Het spannendste was wel het Rad des Doods. Het is een spectaculair soort tredmolen die door de acrobaten in gang wodt gezet. En als de acrobaten eenmaal buitenop de raderen lopen is er geen weg terug meer : rennen of vallen. Dan doen ze ook nog spectaculaire sprongen én met een blinddoek om. Het was af en toe echt wel eng.

Verder mastacrobaten, hoepelspringers, trapezisten, draadacrobaat en diverse jongleurs. De 'clowns'waren ook weer grappig dit jaar. Het is niet te geloven wat je met een kruiwagen kunt doen.


Bij Jelle in het voetbalteam zit een jongetje, Junior, met een Kameroenese vader en een Spaanse moeder. Ze wonen nu sinds een half jaar in Nederland. Met de kerstdagen waren haar zus en kinderen en haar ouders op bezoek. We hebben ze uitgenodigd voor een avondje Nederlands eten : boerenkoolstamppot, frikandellen, kroket, gehaktballen, kibbeling, stamppot snijbonen met witte bonen.
Het viel erg in de smaak allemaal en was een hele gezellige avond.
Staand : Jean-Pierre en zijn schoonzus

Hidde en Junior

Martha en haar zus

Onze jongens houden zelf niet zo van vuurwerk kopen en afsteken dus zijn lekker binnengebleven die dag. 's Avonds wel gekeken naar het vuurwerk dat door buurt- en wijkgenoten werd afgeschoten. Het blijft altijd een mooi gezicht.

Nog een plaatje van een mooie regenboog en dat sluit 2013 af.