Wednesday, October 8, 2014

Vakantie Duitsland

In april 2014 gaan we een paar dagen - van zaterdag tot woensdag - naar Oost Duitsland. We hebben een prive huisje gehuurd vlakbij Spreenhagen, ten zuidwesten van Berlijn. De route is redelijk rechttoe, rechtaan maar duurt toch iets langer dan gepland.
Tussen de middag begint Hidde al meteen met zijn eerste - en zeker niet laatste - bratwurst van deze week !

We zitten in een huisje op privé terrein van een erg aardig ouder stel. Hij blijkt jaren bij IBM te hebben gewerkt. Er zijn fietsen die we mogen lenen en Jelle vraagt, na een kano te hebben zien hangen in de garage, of ze die mogen gebruiken. En dat mag ook !

Lekker badmintonnen in de tuin

De kano naar de Spree brengen
We zitten naast de rivier De Spree, die ook in Berlijn stroomt. Met een karretje brengen we de kano naar de Spree. De kinderen varen eerst stroomopwaarts - dan valt ze wel tegen; sterke stroming.

Tuesday, October 7, 2014

Update januari - maart

Het nieuwe jaar begint met een wandeling bij de Loosdrechtse Plassen.




De kerstboom wordt opgeruimd. Dit jaar hadden we een nepperd en zelfs die verliest naalden als hij opgeruimd wordt..


De laatste dag van de kerstvakantie brengen we Luna naar de dierenarts. Ze wordt 'geholpen '. De operatie gaat goed en we kunnen haar eind van de middag weer ophalen. Ze is nog wat suf als ze thuiskomt maar komt snel weer bij. De week daarna loopt ze met deze mooie kraag om. Eten en drinken gaat goed met deze kap op. De kap zit haar wel in de weg en ze vindt zichzelf heel zielig.
Ze botst veel tegen stoelen en deurposten op: ze is nu wat 'breder' dan ze gewend is. De wond van de sterilisatie blijft gelukkig mooi schoon en infecteert niet dus na een weekje mag de kap af.
Door de dierenarts wordt ze bij controle ook weer goedgekeurd.




Eind februari/begin maart is het carnaval tijd en dat geldt ook voor Jelle bij de scouting. De scouts hebben een kar gemaakt die onderweg nog wat gestut en gemaakt moet worden. Ze lopen de optocht door Hooglanderveen.

Jelle aan het werk

Nog steeds bezig


Op school doet Hidde het pringles project. Dat betekent proefjes met pringles, maar ook pringles proeven natuurlijk. Maar niet genoeg helaas ! Het ging om enkele stuks per leerling....
Verschillende smaken pringle chips


Zouden ze goed branden ??


Zaterdag zit altijd vol met voetbal en scouting en boodschappen doen. Zondags gaan we er vaak op uit; lekker wandelen. Zo gaan we een paar keer naar Kootwijk om bij Kootwijkerzand te wandelen.

Schoenen schoongemaakt en nu drogen ze in de zon na een natte wandeling




Het blijft leuk om de heuvels op en af te rennen

Op een zondag rijden we met de auto naar Wolfheze. We pakken de trein naar Arnhem en lopen dan terug naar Wolfheze via Oosterbeek.
station Wolfheze

Arnhem, Park Sonsbeek








Oorlogsgraven in Oosterbeek


In Oosterbeek hebben we een lekkere lunch en een heerlijk ijsje als toetje. We twijfelen nog even of we hiervandaan de trein naar Wolfheze zullen nemen maar lopen toch maar door.
Van Oosterbeek naar Wolfheze lopen we grotendeels door bos heen.



Bazinga ! Van een serie die wij als het kan dagelijks bekijken. Met behulp van het strijkijzer en speciaal papier krijgt Jelle een Bazinga t-shirt.


Het is eind maart/begin april mooi weer en de clematis groeit goed.