Thursday, October 21, 2010

Oh, oh Den Haag

Mooie stad achter de duinen,
Schilderswijk, Lange Poten en het Plein

Een dagje Den Haag dus in de herfstvakantie. Bert zijn verjaardag en die vieren we al jaren door met zijn vieren een dagje uit te gaan. Vanwege het sombere weerbericht - veel regen - een dagje 'binnen' gepland.
Met fiets, trein, tram naar het Museon. Eerst liepen we naar het Omniversum om daar kaartjes te kopen voor een film eind van de middag. We hadden een combiticket : ook met toegang tot het Museon. Het Museon ging pas om 11 uur open, in plaats van 10 uur wat wij dachtend dus eerst maar iets gedronken. Klokslag 11 uur naar binnen.
Een leuk interactief museum. Beneden zijn de wisselende tentoonstellingen : nu over Speed - techniek in de autosport - en De Wereld van de Scheepvaart. Beide leuke interessante tentoonstellingen met veel te doen voor de kinderen.
Boven de vaste tentoonstelling. Ook heel veel dingen te zien en te doen. Over de aarde, mensen, dieren, culturen. Echt heel veelomvattend. Het werkt met een barcode op je toegangskaartje. Helaas werkt niet dit altijd even goed en ook zijn er dingen die niet werken. Maar er blijft nog genoeg over om te zien en te doen.

De jongens zijn nog een hele tijd bezig geweest met een piratenschip. In het Atelier konden ze kiezen om een piratenschip of een skelet te knutselen.

Zie hier het resultaat : 'De Duivel' en 'Jelle2010'.

Na een heleboel gezien en gedaan te hebben in het Museon - nog niet eens alles !_ zijn we halverwege de middag met de tram naar het centrum van Den Haag gegaan. Daar het Binnenhof bezocht, wat rondgewandeld in het centrum en een broodje gegeten.

Eind van de middag weer terug naar het Omniversum. Daar, in de indrukkwekkende filmzaal op het grootbeeld een mooie film gezien, The Greatest Places. Een film langs diverse interessante plekken op Aarde.

Terug in het centrum nog een patatje gegeten en toen met de trein en fiets weer terug naar huis. Een leuke dag gehad !

No comments:

Post a Comment